Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: meilūs meno prisilietimai

Regis, būsiu prisišnekėjusi – vėl sulaukėme sniego. Tačiau Vilniaus koncertų ir teatro salėse – tikrų tikriausias pavasaris. Čia gausiai užderėjo premjerų ir nuostabių koncertų, kurių klausantis širdys tikrai sušils. Beje, Nacionalinė dailės galerija taip pat paglostys grožio mylėtojus ir primins ilgėjančias dienas nauja paroda.
Birutės Žilytės darbas „Aguona“
Birutės Žilytės darbas „Aguona“ / LDM nuotr.

Šiandien Nacionalinėje dailės galerijoje lankytojams bus pristatyta dailininkės Birutės Žilytės kūrinių paroda „Skaidri tamsa“. 75 autorės darbai papasakos visą jos gyvenimą. Apžvalginėje parodoje bus galima išvysti sieninės tapybos pavyzdžių, estampų, knygų iliustracijų. Ypač daug iliustracijų B.Žilytė yra nupiešusi vaikų leidiniam, tad nenuostabu, kad dalis darbų yra švelniai susieti su trapiu vaikystės pasauliu. Kas gali būti šilčiau.

Kada – penktadienį, 17 val. Kiek – 6 Lt.

Organizatorių nuotr./Gediminas Storpirštis
Gediminas Storpirštis

Iš tiesų netveriu džiaugsmu – Vilniaus mokytojų namai turi puikų pasiūlymą praleisti penktadienio vakarą ar jo pradžią. Didžiojoje salėje vyks vienas geriausių man žinomų renginių – dainuojamosios poezijos koncertas, skirtas Sauliaus Mykolaičio atminimui. Dainomis su klausytojais dalinsis Gediminas Storpirštis, Jonas Krivickas – Kreivas ir Raimonda Pečkytė, Giedrius Arbačiauskas, Andrius Bialobžeskis, Artūras Dubaka, Dominyka Adomaitytė, Mindaugas Ancevičius ir garsiojo bardo dukra Justina Mykolaitytė. Jau tradicija tapęs koncertas skirtas prisiminti prieš 4 metus anapilin išėjusį aktorių, bardą S.Mykolaitį. Mano matrica tu.

Kada – penktadienį, 18 val. Kiek – 20, 30 Lt. Bilietai parduodami prie salės likus 2 val. iki koncerto.

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras artėjant kovo 8-ajai skuba atiduoti duoklę moterims ir moteriškumui. Simfoninės muzikos koncerte „Amžinam moteriškumui“ svečiuosis už 2008 m. veiklą geriausiu Rusijos styginių kvartetu nominuotas Novosibirsko styginių kvartetas „Filarmonica“, o renginio metu diriguos Martynas Staškus. Programoje nuskambės austrų kompozitorių Arnoldo Schönbergo, Johanno Strausso vyresniojo ir jaunesniojo kūryba bei Igorio Stravinskio baleto „Ugnies paukštė“ siuita. Lengvos, užburiančios, jausmingos melodijos sveikins per amžius vyrus viliojantį moteriškumą.

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 22–72 Lt.

Anastasijos Samoilenko nuotr./Spektaklis „Prakeikta meilė“
Spektaklis „Prakeikta meilė“

Ką manote apie meilę? Yra kas sako, kad ji prakeikta. Lietuvos Rusų dramos teatras savaitgalį kviečia pasimėgauti pagal Pavelo Sanajevo apysaką „Palaidokite mane už grindjuostės“ pastatyto spektaklio „Prakeikta meilė“ premjera. Kūrinys papasakos 8-mečio Sašos, gyvenančio pas senelę, kuri nenori atiduoti jo motinai, istoriją. Režisierius Agnius Jankevičius scenoje atskleis subtilius ir gilius jausmus, primins, kas ta meilė, atlaidumas, pagarba ir supratimas.

Kada – šeštadienį ir sekmadienį, 18 val. Kiek – 25–70 Lt.

Kitame spektaklyje kitas teatro režisierius gilinsis į kitą amžiais žmones dominusį jausmą – laimę. Spektaklio „Viskas arba nieko“ kūrėjas Cezaris Graužinis „Menų spaustuvėje“ aiškinasi, kiek žmogui reikia tam, kad jis jaustųsi laimingas. Keturi spektaklio veikėjai, o kartu ir žiūrovai, kurie sėdi šalia aktorių ir stebi veiksmą iš arti, atsidurs kasdieniškose, tačiau tuo pačiu ir neįprastose situacijose. Gal atrasite ir savąją?

Kada – šeštadienį 19 val. Kiek – 20 Lt.

P.S. Šiandien ir rytoj 20-ies metų jubiliejų švenčia Vilniaus Mažasis teatras, ta proga rodoma pirmosios Rimo Tumino spektaklio „Mistras“ dalies premjera.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius