Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: miesto laukia karščio ataka

Girdėjote, savaitgalį žada 30 ir daugiau laipsnių šilumos! Pasirūpinkite kremu nuo saulės ir šokite į vasariškų linksmybių sūkurį. Taip norėtųsi, kad jūra būtų arčiau Vilniaus, bet ir čia bus ne ką mažiau dėmesio vertų pramogų. O jei dar kas pakviestų į pasimatymą...
„Tomas Leiburas Orchestra“
„Tomas Leiburas Orchestra“ / Organizatorių nuotr.

Man sakė, kad Vilniaus klubus užpildžiusi tuštuma. Kurgi visi? Žinoma, skveruose, kiemuose, parkuose. Beje, patikrinti, prieš eidami vakare, galite dar per pietus – šiandien ir rytoj Stanislovo Moniuškos skverelyje (Vilniaus g.) 12–12.30 val. tęsis vasaros muzikos projektas „Pietų muzika gyvai“. Penktadienį pasirodys vyrų vokalinis ansamblis „Nevertas“, o šeštadienį Vygantas ir Stasys Strečka atliks muzikinę programą „Po Paryžiaus stogais“.

Kaip iš pasakos

Ar pasaka gali atgimti Vilniaus mokytojų namų kiemelyje? Taip, jei čia liesis muzikinės vaikystės istorijos, šilčiausi prisiminimai. Sako, kad Vilnius – pasakų miestas. Kaip užburti jis gali vasaros vakarą, įsitikinti galite šiandien, klausydamiesi kolektyvo „Tomas Leiburas Orchestra“ melodijų. Talentingi jaunosios kartos muzikantai atliks spalvingą programą. Gal kam ir negirdėtas kompozitoriaus, pianisto Tomo Leiburo vardas, tačiau jo sukurta muzika pažįstama ir mylima: daugybė dainų, instrumentinių pjesių, muzika filmams „Chameleono spalvos“, „Rožė“ bei garsusis TV filmo „Giminės“. Nusiteikite svajingai.

Kada – penktadienį 20 val. Kiek – 20–60 Lt.

LDM nuotr./Vaclovo Rato-Rataiskio paveikslas „Lagūnų paukštis“
V.Rato-Rataiskio paveikslas „Lagūnų paukštis“

Jei norite pamatyti džiaugsmą drobėje, nepraleiskite progos nuo karščio pasislėpti Radvilų rūmuose. Čia Lietuvos dailės muziejus kviečia į vakar atidarytą retrospektyvinę 100 metų jubiliejaus parodą „Vaclovas Ratas-Rataiskis (1910–1973) džiaugsmo dailininkas“. Šioje parodoje lankytojams pristatoma per 70 kūrinių. Jaunystėje jis daug ir kantriai raižė medį. Jo kūryboje daug Australijos gamtos, pajūrio peizažų, čiabuvių gyvenimo, paukščių, neretai – ir geometrinių konstrukcijų, abstrakcijų. Tai užburia ir atneša džiaugsmą.

Parodą galite pamatyti antradienį – šeštadienį 11–18 val., sekmadienį 12–17 val. Kiek – 6 Lt.

Rimčiau

Norite gauti lietuviškos muzikos užtaisą? Pamenate, Česlovo Gabalio ir grupės „Pelenai“ kūrinius? Šiandien puiki proga juos ir vėl išgirsti „Brodvėjaus Pube“. Muzikantai džiaugiasi turintys impulsyvios dainų energijos, kuri pasiekia klausytojų širdis. Ar pasieks jusiškę?

Kada – penktadienį, 20.30 val. Kiek – 15 Lt.

Šįvakar fortepijono muzikos mėgėjai rinksis Šokio teatre, T. Kosciuškos g. 11, kur Igoris Lovchinskis festivalyje „Naujoji muzikų karta“ debiutuos su virtuozine, be galo įvairia programa.  Šis pianistas iš JAV į Lietuvą atvyksta pirmą kartą. Tarptautinį pripažinimą pelnęs atlikėjas Vilniuje dovanos Josepho Haydno, Franzo Liszto, Nikolajaus Medtnerio, Sergejaus Rachmaninovo ir George‘o Gershwino kūrinius.

Kada – penktadienį, 20 val. Kiek – 20–70 Lt.

Šeštadienį tame pačiame Šokio teatre vyks kitas įdomus koncertas – į sceną lips vienas geriausių pasaulio bajanistų – Alexanderis Hrustevichius, kuris publiką stebins gerai žinomų klasikinės muzikos kūrinių interpretacijomis.

Kada – šeštadienį, 20 val. Kiek – 20–70 Lt.

Gretos Skaraitienės nuotrauka/Ona Kolobovaitė
Ona Kolobovaitė

Būtų smagu išvykti už miesto? Savaitgalį iškylauti su muzika kviečia „Kristupo vasaros festivalis“. Sekmadienį jo koncertai vyks net dviejuose dvaruose – Šešuolėlių ir Bistrampolio. Šešuolėlių dvare Širvintų rajone skambės „Spindintys Brodvėjaus miuziklai“. Ausis glostys nuoširdžiai Liudo Mikalausko, Egidijaus Bavikino ir Onos Kolobovaitės atliekamos miuziklų melodijos.

Kada – sekmadienį 17 val. Kiek – 25 Lt

Panevėžio rajone esančiame Bistrampolio dvare tuo pat metu koncertuos Liuba Nazarenko. Jos koncertas „Romansų grožio pakerėta“ atskleis ne tik gilų atlikėjos įsijautimą, bet ir neapsakomą romansų grožį.

Kada – sekmadienį 17 val. Kiek – 20, 25 Lt

P.S. šeštadienį ir sekmadienį žiūrim futbolą!!!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius