Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Muzikines bangas kels žavingos damos ir smarkūs vyrai

Gali būti, kad vėl neapsieis be lietaus, bet kas tie keli lašeliai, juk vasara! Šį savaitgalį pradėkite švęsti šiandien su daugybe muzikos, trankiais vakarėliais pajūrio paplūdimiuose ir meistriškais pasirodymais Vilniuje... arba kur nors tolėliau. Beje, nepatikėsite, miške jau yra voveraičių – pati radau!
Evelina Sašenko
Evelina Sašenko / Almos Galinskaitės nuotr.

Charizmatiškas, paveikus, nuoširdus ir labai mėgiamas Andrius Kaniava šįvakar savo dainas dovanos autoriniame koncerte Vilniaus mokytojų namų kiemelyje. Pamėgtas „Keistuolių“ teatro aktorius, režisierius ir bardas, net neabejoju, suburs didelę minią įvairiausio plauko žmonių, nes jo dainos patinka visiems, o energija palieka ypatingą šiltumo jausmą. Dažniausiai užtenka išgirsti tik Kaniavos pavardę, kad jau norėtum ateiti į koncertą.

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 22 Lt.

Seniai girdėjote užburiantį Justės Arlauskaitės-Jazzu balsą? Šįvakar būtinai užsukite į kiemelį prie Šv.Kotrynos bažnyčios. Jaukiai įsitaisę čia esančioje vyninėje galėsite mėgautis nemokamu koncertu, kuriame skambės muzika nuo džiazo standartų iki garsiųjų Adele, Moloko, Beady Belle, Jessie Jay ar Eva Cassidy kūrinių. Jazzu žada gardų vasarišką desertą, o drauge su jį ant scenos gamins klavišinių virtuozas Vytis Smolskas.

Kada – penktadienį, 20 val. Įėjimas nemokamas

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Šiaurės Korėjos menininkų darbai
Šiaurės Korėjos menininkų darbai

Išskirtinis pasiūlymas šeštadienio vakarui egzotikos mėgėjams – susipažinkite su tolimąja Korėja. Mokytojų namų kiemelyje rytoj vyks kuo tikriausia rytų kultūros mugė, kuris yra Korėjos dienų, pavadintų „Korėja ateina į Lietuvą“ dalis. Ką gi jie ten savo šalyje slepia? Išsiaiškinti galite šeštadienį, nuo 17 iki 19 val.

Šokantiems iki ryto

Palangoje šįvakar oš didžiulės muzikinės bangos. O vedliu per banguotą jūrą bus olandų didžėjus ir muzikos prodiuseris Tiesto. Girdėjau, kad bilietų praktiškai neliko, o „Labas feste“, kur ir pasirodys laukiamas svečias, bus ankšta it šprotų skardinėje. Bet juk linksmintis tai netrukdo! Gero laiko Palangos pliaže!

Kada – „Labas festas“ penktadienį vyks nuo 12 val. Tiesto pasirodyti turi apie vidurnaktį. Kiek – 43 Lt.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas

Skandalais garsėjančio Selo gerbėjai į išgirtąjį jo „Grand Show“ bursis šeštadienio vakarą Klaipėdos vasaros estradoje. Nors pasirodymas turėjo vykti Palangoje, tačiau Egidijus Dragūnas-Selas, žada, kad pasikeitusi erdvė neturės jokios įtakos jo šou, o dviejų valandų koncerte skambės garsiausi „Sel“ hitai. Grupės gerbėjai jau ruošiasi morališkai – ryt bus šokių!

Kada – šeštadienį, 22 val. Kiek – 34 – 100 Lt.

Ramus muzikos užutėkis

Austrijos gražuolės Vienos spindesys Šv. Kotrynos bažnyčioje bus atskleistas sekmadienį. Svečiai iš Austrijos „Con Fuoco“ kamerinis orkestras supažindins su savųjų klasikų kūryba, primins ištaigingą Vienos pokylių dvasią. Koncerte, žadama, tvyros ypač pakili ir šventiška atmosfera, o muzika bus šmaikšti, veržli ir jaunatviškai žaisminga. „Con Fuoco“ reiškia „Su ugnele“, tad tokio pasirodymo ir tikėkitės.

Kada – sekmadienį, 17 val. Kiek – 27 – 62 Lt

Meilės dainos sekmadienį skambės Bistrampolio dvare, Kučių kaime, Panevėžio rajone. Žavingoji Evelina Sašenko čia darsyk parodys klausytojų pamėgtą Edith Piaf dainų programą. Sodraus balso dainininkė atskleis kiekvieną prancūziškųjų šansonų emociją, nukels į Paryžiaus gatveles ar Senos upės krantinę, tik leiskitės nunešami muzikos.

Kada – sekmadienį, 17 val. Kiek – 27 Lt

Organizatorių nuotr./Thomo Manno namelis Nidoje
Thomo Manno namelis Nidoje

Tiems, kas arčiau gamtos

Į Nidos glėbį nuo šeštadienio kviečia jubiliejinis XV tarptautinis Thomo Manno festivalis. Ilgamete vasaros tradicija tapęs renginys truks visą savaitę. Atidarymo renginį, pianisto Daumanto Kirilausko fortepijoninės muzikos rečitalį, įprasmins premjera ir debiutas. Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje pirmąkart skambės festivalio užsakymu kompozitoriaus Osvaldo Balakausko sukurti „Čiurlionio metai“ fortepijonui ir styginių orkestrui. Drauge su D.Kirilausku kūrinį atliks šiame renginyje debiutuojantis Klaipėdos kamerinis orkestras.  Daugiau informacijos apie festivalio renginius www.mann.lt

Mėgstantys elektroninę muziką jau linksminasi Dūburio ežero pusiasalyje Zarasų rajone, tačiau paskubėję šiandien nuvykti, visą savaitgalį muzikinių ir kitokių pramogų nepritrūksite ir jūs. Juk ten – tikra „Tundra“! 8-asis elektroninės muzikos festivalis šiemet pritaikytas įvairiausiems muzikiniams skoniams, taip pat netrūks nematytų ir įdomių kūrybos dirbtuvių ir, žinoma, gero laiko geroje kompanijoje. Tad griebkite miegmaišį ir pirmyn.

Kada – ketvirtadienį – sekmadienį. Kiek – dviems festivalio dienoms nuo šiandien iki sekmadienio – 75 Lt.

P.S. Šeštadienį nuo ryto Pilaitėje prie Salotės ežero esančiame „Cableparke“ vyks mėgėjų čiuožimo  vandenlentėmis varžybos. Jei nebijote vandens purslų, užsukite pasikepti šašlyko ir išmėginti jėgas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius