Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Ne vien grybai

Kai dangų ir praeivių veidus glosto nedrąsi rugsėjo saulė smagu keliauti į nuotaikingą renginį, į gamtą, o miestui apsigaubus tamsos kraite šokti į naktinio gyvenimo sūkurį. Pamatysite, Vilnius atgijo, tad rinkdamiesi savaitgalio planą, žymėkitės daugiau nei vien grybauti.
Grybus tyrinėjantys specialistai ramia sąžine tvirtina – Lietuvoje valgomų grybų nemažėja.
Grybus tyrinėjantys specialistai ramia sąžine tvirtina – Lietuvoje valgomų grybų nemažėja. / Renatos Linkutės/15min.lt nuotr.

Pradėkime nuo meniškos įžangos – jaukioje „Freskos" galerijoje (Šv. Ignoto 6, 2 aukštas) lankytojų laukia Natalie Levkovskos fotoparoda „Daiktai erdvėje“. Ką reiškia kiekvienas daiktas pavieniui, kokie jie drauge, ką daro žmogui? Žvilgtelėkite akies krašteliu, paroda veiks iki rugsėjo pabaigos. Galerija veikia darbo dienomis nuo 8 iki 19 val.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./DJ Mamania
DJ Mamania

Paskanaukite šokių

Audringais šūksniais į savo rūsius, pusrūsius ir visai ne rūsius vilioja sostinės klubai. Mėgstančius R‘nB ir hiphopo ritmus kviečia sugrįžtantis renginių ciklas „Taste it!“. Šįkart vakarėlio dalyviai bursis „Green Hall“ (Upės g. 21) dangoraižio foje, iš kur matyti puikūs naktinio Vilniaus vaizdai. Linksmą penktadienio vakarą garantuos ir plokšteles suks didžėjai Mamania ir Mantini.

Kada – penktadienį, 23 val. Kiek – iki 24 val. 10 Lt, vėliau – 20 Lt.

Šįvakar pramogauti „Woo“ ir trypti iki ryto kviečia ciklo „Jus‘ Dance“ vakarėlis. Už vakarėlio vairo stos „house reikalų ministras šokių muzikos vyriausybėje“ „Silence“ kompanijos pažiba Vidis. Savo vasaros atostogų istorijomis ir naujais ritmais dalinsis šios vakarėlių serijos iniciatoriai broliai Tadas ir Domas, geriau žinomi kaip „Deep Inc“. Kaip pasakytų šio vakarėlio dalyvis – „Let‘s house!“. 

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – iki 23 val. nemokamas, vėliau – 10 Lt.

Dar vienas house muzikos mylėtojų susibūrimas vyks klube „Tarantino“. Čia įvyks tarptautinio house didžėjų konkurso „Movida Corona“ Lietuvos finalas. 8 paskutiniojo etapo dalyviai jau nurungė dalį konkurentų, tačiau liko stipriausi. Dėl geriausiojo vardo už didžėjaus pulto kausis DJ Perfuro, DJ Groovy, Lunu, C Sounds DJs , Paul de Man, Darix, DJ Laurynas, Grey. Tegu laimi geriausias!

Kada – penktadienį, 23 val. Kiek – iki 24 val. 10 Lt, vėliau – 15 Lt.

Tik teigiami vakarėlių mėgėjai eis į klubą „Opium“ Islandijos gatvėje. Juk jie žino, čia „Partyzanai“ ir Minimal.lt komanda  pradeda optimistiškų vakarėlių seriją „+++“. Ta proga klubas bus padalintas į dvi dalis – „Up“ ir „Down“ zonas. Pastaroji, beje, bus viršuje. Kaip linksmintis su pliuso ženklu rytojaus vakarą rodys  „+++“ komandų iniciatorių didžėjai.

Kada – šeštadienį, 22 val. Kiek– iki 24 val nemokamai, vėliau – 10 Lt.

Rafinuota muzika

Norintiems harmoningos, ne tokios trankios muzikos patiks Vilniaus universiteto Šv.Jonų bažnyčioje rytojaus vakarą vyksiantis koncertas. Trio – Andrė Pabarčiūtė (vokalas, Lietuva), Klausas Kugelis (mušamieji, Vokietija) ir Markas Tokaras (kontrabosas, Ukraina) koncerte pristatys savo kompaktinę plokštelę „Varpai“. Šiluma ir moderniausios muzikavimo technikos nuspalvins bažnyčios skliautus. Pasaulį muzika džiuginantys profesionalai lauks jūsų, kad padovanotų savo kūrybą.

Kada – šeštadienį, 19 val. Kiek – 15 Lt. 

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Koncerto akimirka
„Happyendless“

Visiškai kitoks rafinuotumas šiandien tvyros klube „Tamsta“. Pavilioti galimybės išgirsti vieną trankiausių Lietuvos grupių – „Happyendless“, čia rinksis puošnūs ir elegantiški klausytojai, kurie koncertui dar nė neįpusėjus jau dainuos su grupe ir klyks, kiek turi jėgų. Su tais vyrukais visada smagu!

Kada – šeštadienį, 21.30 val. Kiek – 20 Lt.

Labas iš Airijos! Ne, tai ne emigrantai sugrįžta. Rytojaus vakarą klube „New York“ skambės tikrų tikriausios airių melodijos, kurias atliks „The Aer Lingus Musical Society“. Airijos arfininkai, šokėjai, dainininkai ir muzikantai atliks teatralizuotas šiuolaikines ir tradicines savo šalies dainas. Įdomu ir neįprasta!

Kada – šeštadienį, 19 val. Kiek – 10–20 Lt.

Savaitgalį pabaigs, o koncertų salės Piano.lt naująjį sezoną sekmadienį pradės jaunas pianistas, tačiau tikras virtuozas – Lukas Geniušas. Lietuvoje retai koncertuojantis Lukas ne sykį buvo įvertintas tarptautiniuose konkursuose. Itin skambus paskutinis jo biografijos įrašas – šių metų liepos mėnesį L.Geniušas triumfavo prestižiniame Ginos Bachaeur pianistų konkurse JAV. Kokį meistriškumą įvaldęs Lukas, išgirskite patys.

Kada – sekmadienį, 19 val. Kiek – 40–80 Lt.

P.S. Nepamirškite, kad „Menų spaustuvėje“ linksmai klega Naujojo cirko savaitgalis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius