-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: „Nėra kada nuobodžiauti“

Pastebėjau, kad palei Nerį augantys medžiai pamažu dažosi geltona ir raudona spalvomis. Ruduo vis rimčiau atakuoja miestą. Bet pilkoms, kaip dangus šių metų laiku, nuotaikoms vietos nėra, kaip ir nėra kada nuobodžiauti. Juk mūsų mieste vyksta tiek įdomaus!
Savaitgalį Vilniuje, Gedimino prospekte, vyko pirmoji Tautų mugė. Joje buvo pristatomas Lietuvoje gyvenančių tautų kultūrinis paveldas.
Savaitgalį Vilniuje, Gedimino prospekte, vyks Tautų mugė. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vis gyvybingesnis Gedimino prospektas jau nuo šiandien taps tikru traukos centru – čia iki pat sekmadienio įsikurs III tarptautinė amatų, valgių ir kultūrų šventė „Tautų Mugė“. Vilniečiams bus rodomi ir siūlomi išradingų liaudies meistrų ir amatininkų gaminiai, savuosius šedevrus rodys tautodailininkai bei kulinarinio paveldo specialistai, o geros nuotaikos įpūs šokio ir dainos ansambliai. Ypač didelis dėmesys šiemet skiriamas kaimyninei Baltarusijai. Gal šios šalies studentai ir muzikantai sudomins nuvykti į svečius?

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Koncerto akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Koncerto akimirka

Džiaugsmas repo mėgėjams

Gyvos muzikos mylėtojai netveria džiaugsmu – pagaliau naująjį, jau septintąjį, koncertų sezoną atidaro klubas „Tamsta“. Drebėti sienas ir kilnotis stogą privers vieni trankiausi šio klubo scenos atlikėjų. Su dar vienu sezonu „Tamstos“ svečius sveikins Lietuvos hiphopo legionieriai, grupė „G&G Sindikatas“ kartu su „Jungtiniu orkestru“. Bus neabejotinai linksma, ankšta ir labai karšta!

Kada – penktadienį, 21.30 val. Kiek – 25 Lt.

Tikri repo gerbėjai šeštadienio vakarą skubės į Menų fabriką „Loftas“, mat čia bus šlovinami „Dope D.O.D.“ – olandų trijulė, grojusi vienoje scenoje su „Wu Tang Clan“ bei „Limp Bizkit“. „Mes esam virusas tavo kraujyje, mirtina piliulė, kurią nurijai, blogis, apie kurį tu nešneki, meilė, kurios niekada nepatyrei, kelionė, į kurią niekad neišvykai, atsakymas, kurio niekada negavai...“ – apie save sako „Dope D.O.D“. Prie svečių prisijungs „G&G Sindikato“ nariai Svaras ir DJ Mamania, kurie parodys neseniai gimusį projektą „Gatvės Lyga Soundsystem“, latvių beatbox‘eriai ir jauni lietuvių talentai. Netuščiažodžiaujant – tokios muzikos gerbėjai jau dabar prognozuoja, kad bus geriausias „repo“ tūsas šiemet.

Kada – šeštadienį, 21 val. Kiek – 33–63 Lt.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Gytis Ambrazevičius
Gytis Ambrazevičius

Ramiau, bet ne prasčiau

Dainuojamosios poezijos vakarai Vilniaus mokytojų namuose turi nemenką savo gerbėjų būrį, tad džiaugiuosi kartu su jais – prasideda naujas, 11-asis, dainuojamosios poezijos svetainės sezonas! Koncerte dalyvaus bardai Gytis Ambrazevičius, Juozapas Liaugaudas, Vygantas Šimkus bei poetas Tomas Taškauskas.

Kada – penktadienį, 18 val. Kiek – 5 Lt.

Geros nuotaikos visuomet pilna grupė „Jing‘a‘ling“ šįvakar kviečia išgirsti jų džiazo vakarą „Fluxus ministerijoje“ (Gedimino pr. 27). Muzikantų teigimu, šis koncertas veikiausiai grupei bus paskutinis šiemet, tad visi draugai, artimieji ir gerbėjai yra labai laukiami. Juos net ketinama įamžinti. Visi svečiai raginami ateiti „tik su šviesą ar šilumą simbolizuojančiais daikčiukais“. Pasitelkite fantaziją ir nesivaržykite dainuoti kartu!

Kada – penktadienį, 21 val. Įėjimas nemokamas.

Kiek nostalgišką sekmadienio muzikinę programą siūlo ansamblis „Vilniaus arsenalas“. Taikomosios dailės muziejuje pasirodysiantis kolektyvas kviečia į tradicinį koncertą, kuriame klausytojų laukia Ludwigo van Beethoveno, Benjamino Godardo, Franciso Poulenco muzikiniai perlai, vasarą ir rudenį sujungiantys aistringi Astoro Piazzollos tango bei lietuvių kompozitorės Dalios Kairaitytės muzikiniai apmąstymai.

Kada – sekmadienį, 16 val. Kiek – 23 Lt.

Komiksų mėgėjams

Esate nors kartą ant užrašų knygutės kampelio nupiešęs „bėgantį žmogiuką“? Mėgstate šmaikščius pokalbius ir nuotaikingus piešinius? O gal tiesiog komiksai buvo mėgstamiausias jūsų vaikystės skaitinys? Tuomet šeštadienį nepraleiskite progos apsilankyti komiksų kūrybinėse dirbtuvėse, kurios vyks Vilniuje, Visų Šventųjų bare (Visų Šventųjų g. 7). Dirbtuvės nemokamos, tačiau organizatoriai prašo atsinešti savo mėgstamus pieštukus, kreideles, šratinukus ar kitus piešimo ir rašymo instrumentus bei popieriaus.

Kada – šeštadienį, 13–16 val. Įėjimas nemokamas.

P.S.: Nepraleiskite dviejų dėmesio vertų dalykėlių – šiandien „Tyrėjų naktis“! Informaciją apie renginius rasite www.tyrejunaktis.lt. Be to, prasidėjo 8-asis Tarptautinis Vilniaus dokumentinių filmų festivalis, kuris iki spalio 2-osios vyks „Skalvijos“ kino centre ir kino teatre „Pasaka“, jo programą rasite www.vdff.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius