-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Savaitgalio kodas: Odė džiaugsmui

Ką gi, atrodo, minusinė oro temperatūra pamažu, kad ir viena koja, traukiasi į savo tamsų kambariuką ir artimiausiomis dienomis bus šviežio gražaus sniego ir puiki proga pasidžiaugti žiemišku vasario pabaigos savaitgaliu.
Laiminga snieglentininkė
Laiminga snieglentininkė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Galiu tik pasidžiaugti, jog renginių programa vilios ir į lauką, ir į koncertų sales, ir šokti. Arba šokinėti iš džiaugsmo, kaip gerai, kad yra ką veikti!

Skubu dalintis žinia apie puikų šio vakaro koncertą „Skliautai“ Vilniaus rotušėje. Lietuvos kompozitorių sąjungos 70-mečiui skirtas renginys alsuos lietuviška dvasia, o atidesni klausytojai naujosiose mūsų šalies kūrėjų kompozicijose atras senosios lietuvių kultūros atspindžių. „Skliautuose“ nuskambės ir pasaulinė specialiai šiam koncertui sukurtos Donato Zakaro kompozicijos „Putinas naktyje“ premjera. Chorui, dviem fortepijonams ir birbynei skirtame kūrinyje skamba tekstai iš įvairių Vinco Mykolaičio-Putino eilėraščių. Ausis glostys ir kitų lietuvių kūryba, būtinai ateikit, juk nekainuoja!

Kada – penktadienį, 18 val. Kiek – nemokamai.

Adellyofficial.com nuotr./Adelina Jurevicha
Adelina Jurevicha

Norėtumėte išgirsti gyvai atliekamas populiariosios Beyonce dainas? Tokią galimybę šįvakar suteiks klubas „Tamsta“, į kurio sceną lips jauna ir talentinga latvių atlikėja Adelina Jurevicha, dar žinoma kaip Adelly. Drauge su dviem pritariančiomis latvėmis vokalistėmis Monta bei būriu profesionalių lietuvių muzikantų ji atliks geriausias populiariosios ritmenbliuzo karalaitės dainas. Juolab latvės žada nustebinti choreografija ir įspūdinga išvaizda. Kažin, ar išgirsime „Empire State of Mind“? Sužinokim!

Kada – penktadienį, 21.30 val. Kiek – 20 Lt.

Lietuviško hito „Eglė, mano sesė“ atlikėjai, grupė „Rondo“,  reti svečiai Vilniuje. Tad priminti save ir savo dainas jie šįvakar ketina „Brodvėjaus Pube“. Patys atlikėjai būsimą renginį vadina savotišku sugrįžimo koncertu. Ilgamečiai scenos vilkai „Rondo“ ketina ne tik gerai papurtyti publiką bet ir nudžiuginti auksinėmis Lietuvos popestrados dainomis.

Kada – penktadienį, 20.30 val. Kiek – 15–20 Lt.

Mėgstantiems įvairiausio plauko rinkimus šįvakar patiks „Havana Social Club“ klube, kur „Djscene“ rinks savo metų geriausius ir scenos viltis. Kas jie? Pamatysite tik atėję.

Kada – penktadienį, 23 val. Kiek – 10–15 Lt.

Prisimenate senąjį gerąjį rokenrolą? Taigi jis niekuomet nebuvo išėjęs iš mados! Traukiame pūstus sijonėlius ir platėjančias kelnes iš spintų ir pirmyn dūkti, siausti... Menų fabrike „Loftas“ įvyksianti lietuviška premjera – „Rock`n`Roll orchestra project“ – žada ne tik gyvai atlikti geriausius nesenstančio rokenrolo perliukus, bet ir užkrėsti gyvybingumu. Veikiausiai kiekvienas šįvakar sužinos, kaip ilgai gali šokti.

Kada – penktadienį, 23.30 val. Kiek – 33 Lt.

Organizatorių nuotr./Meilė sniegui, žiemai ir antrajai pusei
Snieglentininkas

Šeštadienį snieguotą Vilniaus Tauro kalną skros snieglentininkai! Nepraleiskite progos pasigrožėti įspūdingais jų šuoliais, mat čia vyks snieglenčių varžybos „DC Big Air“. Geriausi Lietuvos bei Latvijos sportininkai sugebėjimus demonstruos skriedami nuo 3 metrų aukščio sniego tramplino, bus gyvos muzikos ir labai smagu! Pradžia – 13 val..

Vakare veiksmas persikels į Islandijos gatvėje esantį klubą „Opium“, kur plokšteles suks gerai pažįstamas DJ Mamania bei „PMP Rockers“. Įėjimas – 10 Lt.

Kultinės grupės „Depeche Mode“ kūrybos ir japonų rašytojo Haruki Murakami romano „Negailestinga stebuklų šalis ir pasaulio galas“ įkvėptas šokio spektaklis „Kitas pasaulis“ sugrįžta. Jei dar nematėte, nepraleiskite progos rytoj jį aplankyti „Šokio teatre“, T.Kosciuškos g.11. „Baltijos baleto grupė“ scenoje ketina pristatyti patobulintą „Kito pasaulio“ variantą, net gniaužia kvapą!

Tado Černiausko nuotr./Šokio spektaklis „Kitas pasaulis“
Šokio spektaklis „Kitas pasaulis“

Kada – šeštadienį, 19 val. Kiek – 30–50 Lt.

Sekmadienį muzika galite pasilepinti Užutrakio dvaro sodybos rūmuose, kur vyks koncertas „Dedikacija Čaikovskiui“. Jo programoje skambės jautriausios Piotro Čaikovskio dainos ir vokaliniai duetai, kuriuos atliks „Naujosios operos akcijos“ solistės Viktorija Miškūnaitė ir Agnė Sabulytė, o pianistė Birutė Asevičiūtė ne tik akompanuos solistėms, bet ir skambins kompozitoriaus pjeses fortepijonui.

Kada – sekmadienį, 14 val. Kiek – 12–25 Lt.

P.S. Šeštadienį vakare saugokitės kamščių aplink „Siemens“ areną, juk ten karaliaus ilgai laukta Kylie Minogue!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius