Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Ruduo – su menu ir muzika

Guminiai botai jau rado savo vietą batų lentynoje ir laukia kol kartu eisim trypti per balas. Lis ar ne, namie pasilikti nepavyks – visų pirma miestą užplūdo tokia gausybė „šviežių“ veidų, o be to – tiek vietų kviečia ne tik pasislėpti nuo darganos, užmegzti pažintį ar tiesiog suteikti sau malonumą mėgaujantis meniška programa.
Spektaklis „Atsitiktinis žmogus“
Spektaklis „Atsitiktinis žmogus“ / Igno Maldžiūno nuotr.

Mėgstantys šokį džiaugsis šį vakarą Menų spaustuvėje, kur vyks pirmoji programos „Atvira erdvė“ premjera – choreografės Rūtos Butkus šokio teatro mono spektaklis „Šventė“. Spektaklio pavadinimą menininkė aiškina labai paprastai: kiekvienas mūsų laukiame savos šventės, kad ir kas tai būtų, tikimės sulaukti savo laimės. Laukianti Moteris – šokio teatro spektaklio atspirties taškas. Sužinokite, kaip atrasti savąją šventę.

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 20 Lt.

Rytoj vakare Kauno šokio teatras „Aura“ vilniečiams pristatys Modernaus šokio festivalį atidarantį, įsimenantį šiuolaikinio šokio projektą „Atvirų akių panoramos“ drauge su dviemis Ispanijos teatrais. Atlikėjai sako, kad karas dar tik prasideda, išvyskite, kaip jie kurs iš nieko...

Kada – šeštadienį, 19 val. Kiek – 32 Lt.

Melodijos vedini

Prisiminti vasarą galėsite Kongresų rūmuose vykstančiame simfoniniame koncerte „Vasaros Post Scriptum“, kurio svečias – Baltarusijos valstybinis akademinis simfoninis orkestras. Jo muzikantai atliks daugelio mėgstamą Antonio Vivaldi koncertų ciklą „Metų laikai“ bei kitus kūrinius, leisiančius pajusti dar keletą šiltos vasaros akimirkų.

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 20 – 70 Lt.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Vaidas Baumila
Vaidas Baumila

Norintiems išgirsti populiaresnes, gerai žinomas grupes ir atlikėjus pateikiama daugybė variantų: muzikos klube „Bermudai“ pasirodys „Requiem“ (pradžia 21 val., kaina – 15 Lt), o klube „Kiss“ dainuos Vaidas Baumila (pradžia 22 val., kaina – 15 Lt).

Alinos Orlovos gerbėjai mylimą atlikėją sutiks penktadienį klube „Tamsta“, kur pasigardžiuodami klausysis išskirtinio jos balso, pasakas primenančių istorijų ir paprasto žavumo.

Kada – penktadienį 21.30 val. Kiek – 30 Lt.

Ištroškę Lotynų Amerikos ritmų šeštadienį „Tamstoje“ tryps ir džiaugsis „Baltic Salsa Orchesta“ ir Federico Manzanareso pasirodymu (pradžia – 21.30 val., kaina  – 20 Lt)

Pasiutėliams

Ūsuoti ir linksmi „Baltic Balkan“ vyrukai grįžo į Vilnių ir šįvakar kviečia susitikti į naują vietą, kuriai puikiai tinka balkanų ritmai – barą „Moldova“, Labdarių g. 8. Puoškitės ūsais ar moldaviška kepure su povo plunksna ir iš Senamiesčio širdies akimirksniu atsidurkite Moldovoje. Su cumbia ir chicha muzika lankytojus pažindins DJ Cholo iš Peru. Intriguoja.

Kada – penktadienį, 21 val. Kiek – 10 Lt.

Mykolo Paškausko nuotr./DJ Mamania
DJ Mamania

Šįvakar gerai pažįstamas „Woo“ apsivers aukštyn kojom ir taps... „ooM“. Iš koto verčiantį šok-nesustok planą siūlo lygių neturintis Dj Mamania ir drum‘n‘bass veteranas Astralas. Na ką, kylam į kitą lygį!

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – 10 Lt.

Teatro smaguriai rytoj keliaus į Vilniaus mažąjį teatrą, kur pamatys iki šiol mažai vaidintą, bet pripažinimo jau sulaukusį spektaklį „Atsitiktinis žmogus“ pagal subtiliosios šiuolaikinės prancūzų dramaturgės Yasmina Reza pjesę. Scenoje gimtstanti jautri ironija, gyvenimo džiaugsmas, neviltis, artumo paieškos leis mėgautis intelektualiu teatru.

Kada – šeštadienį, 18.30 val. Kiek – 25, 35 Lt.

Šeštadienio vakarą muzikos klube „Bermudai“ legendinė grupė „Airija“ minės 18 metų gimtadienį. Šventės proga visi 2000-aisiais veiklą sustabdžiusios grupės nariai vėl pasirodys vienoje scenoje.

Kada – šeštadienį, 21 val. Kiek – 20 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius