Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: „Spalvingos žiemos šypsenos“

Nepamenu, kada gruodžio viduryje būtų buvę taip šilta. Net sunku patikėti, kad dar savaitė – ir Kalėdos. Tad pabandykite rasti laiko pasirūpinti šventine nuotaika namuose, o jei pavargote rinkti dovanas, skubėkite atsipūsti spalvinguose renginiuose.
Ebony Bones
Ebony Bones / Organizatorių nuotr.

Vilniaus kongresų rūmuose šįvakar karaliaus nuotaikingas, aukščiausio lygio džiazas. Praėjusiais metais festivalio „Kaunas Jazz“ publiką pribloškęs Jamaikos džiazo pianistas Monty Alexanderis sugrįžta į Lietuvą pristatyti septynių muzikantų kolektyvą „Harlem – Kingston Express“.  Beje, šiemet visame pasaulyje garsus pianistas mini sceninės veiklos 50-metį. Pasveikinkite jį ateidami ir suteikite savo ausims tikrą džiazo malonumą.

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 75–139 Lt.

Tomo Lukšio/BFL nuotr./Koncerto akimirka
Vaidas Baumila

Pastaruoju metu į Vilnių gana retai užsukantis Vaidas Baumila šįvakar pasirodys naujajame klube „Cocainn“ (Gedimino pr. 2). Vakarėlyje, pavadintame „God Speed Night“, atlikėjas atskleis ilgą laiką tobulintą vokalą. Pats Vaidas tikino pasiilgęs linksmintis sugebančių žmonių ir ruošiantis tokiems klausytojams „nenormaliai“ gerą savaitgalio pradžią. Po koncerto jį scenoje pakeis didžėjų duetas „Filtered Tools“.

Kada – penktadienį, 21 val. Kiek – 10 Lt.

Vakarai vakarėliai

Karščiu alsuojantis renginys šįvakar laukia klube „Opium“, kuris žada nuotaikingą dvejų metų gyvavimo vakarėlį. Į renginį yra kviečiami visi užkietėję klubo lankytojai ir didžėjai. Lietuvišką muzikinį šventinį tortą paįvairins vakarėlio svečias iš Škotijos „The Revenge“. Užvedančiais ritmais susirinkusius gundys ir Vidis, Mario Basanov, Saulty, Bradka, Manfredas, Martin Virgin, St. Stereo bei Recoco. „Opium“ žada itin svaigią gimtadienio fiestą.

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – iki 24 val. 15 Lt, vėliau – 20 Lt.

Organizatorių nuotr./„Ladies Night“
„Ladies Night“

Didelę šventę kokybiškos muzikos ir gražių moterų mėgėjams rengia „Loftas“, kur penktadienį vyks renginys „Ladies Night“. Prie pulto stos Erica Jennings, Aušra Štukytė, Ugnė Skonsmonaitė ir kitos žavios merginos. Žinoma, pagrindine vakarėlio pažiba taps britų muzikantė, aktorė ir mados ikona Ebony Bones. Ekscentriškiausiai atrodančia šio amžiaus žvaigžde vadinama atlikėja tikrai nustebins ne tik margu sceniniu įvaizdžiu, bet ir užvedančiomis dainomis bei intensyviu ir energingu šou.

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – 35–83 Lt.

Pagerbti merginas ir visus kitus gerbėjus skuba grupė „Freaks On Floor“, kuri šeštadienį kviečia į trankią albumo „Hello Girls!“ premjerą ir pasiutėliškus šokius. Būsimą pasirodymą vaikinai vadina svarbiausiu ir didžiausiu jų kolektyvo koncertu, tad galima tik įsivaizduoti, kaip smarkiai siautės minia.

Kada – šeštadienį, 22 val. Kiek – 17 Lt.

Maloniam šeimos laisvalaikiui

Mėgstantiems chorinę muziką turėtų patikti Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ chorų koncertas šį šeštadienį Vilniaus kongresų rūmų salėje. Programoje skambės Lietuvos ir užsienio kompozitorių kūriniai, o nuoširdžios merginų ir mergaičių pastangos pakels jų balsus iki dangaus.

Kada – šeštadienį, 12 val. Kiek – 12–37 Lt.

M.K.Čiurlionis
M.K.Čiurlionis

Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje šeštadienį vyks gražus „Didžiojo muzikų parado“ koncertas, kuris bus skirtas Mikalojui Konstantinui Čiurlioniui. Būtent šia XV Lietuvos muzikų švente – koncertu-maratonu – bus vainikuoti garsiajam kompozitoriui, dailininkui ir kultūros veikėjui skirti metai, globojami UNESCO. Penkios dalys, sudarančios koncerto programą, pavadintos M.K.Čiurlionio darbų pavadinimais: „Pavasario sonata“, „Karalių pasaka“, „Jūros sonata“, „Ramybė“, „Rex“. Šventė prasidės M.K.Čiurlionio simfonine poema „Miške“, o ją baigs simfoninė poema „Jūra“. Jei turite ištvermės ir mėgstate orkestrų atliekamą M.K.Čiurlionio muziką, nepraleiskite progos.

Kada – šeštadienį, 12 ir 16 val. Kiek – 25–100 Lt.

Sekmadienį ieškoti spalvų vaikus ir suaugusiuosius kviečia Snieginukas. Ant Tauro kalno (Vinco Mykolaičio-Putino g. 5) įsikūrusioje menų laboratorijoje „Propaganda“ bus galima pasinerti į gražią sniego pasaką, pažadintas istorijas ir Snieginuko kelionę. O po spektaklio apsilankys pats Kalėdų Senelis! Štai kur bus tikroji šventė mažiesiems. Beje, į renginį atvykusieji anksčiau galės dalyvauti valandą prieš spektaklį vyksiančiose išmonės dirbtuvėlėse ir konkurse „Mano svajonių Kalėdų eglutė!“.

Kada – sekmadienį, 12 val. Kiek – 23 Lt.

Irmanto Gelūno/„15min.lt“ nuotr./Kalėdinė mugė
/Kalėdinė mugė

Dovanų – kalėdiniai rankdarbiai

Šeštadienį atkeliauti į šventinę mugę Žvėryne esančiose „Commune Art“ kūrybinėse dirbtuvėse (Paribio g. 12, 2 aukštas) visus vilniečius kviečia čia kuriantys menininkai. Nuo vidurdienio buvusios spaustuvės patalpose lankytojai išvys rankų darbo rankines, auskarus, žaislus, kalėdinius papuošimus ir dar daugiau gražių dalykėlių. Kūrėjai bandys nustebinti svečius pačių pagamintais smilkalais, sapnų gaudyklėmis, linksmais lipdukais ant automobilių, autoriniais įvairių dydžių paveikslais, papuošalais iš vilnos, vielučių ar net butelio kamščių. Tad, jei dar neradote draugui ar artimajam tinkamos dovanos, galbūt tai jūsų proga.

P.S. Šį savaitgalį „Siemens“ arenoje vieši elitine vadinama trupė „Cirque du Soleil“, kuri Vilniuje pristato vieną techniškai sudėtingiausių savo spektaklių „Saltimbanco“. Bilietų likę mažai ir jų kaina nemenka – nuo 155 Lt. Bet galbūt norėsite pasilepinti prieš šventes.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius