Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Su malonumu – už šypseną

Laikas kapsi taip greit, kad aš nebespėju susigaudyti. Šiemet nepastebėjau – ar pavasarį padaugėjo įsimylėjėlių porų? Tik noriu paraginti – būkite geri vieni kitiems, o jei turite pasakyti kažką gražaus – nelaukite tinkamos akimirkos. Ji yra dabar. O tada laimingi su malonumu lėkite į spalvingus savaitgalio renginius. Viskas – tik už šypseną.
Plukės
Plukės / Skaitytojos Marijos K. nuotr.

Norintiems savaitgalį pradėti kultūringai, puikiai tiks penktadienį Nacionalinėje dailės galerijoje atidaroma personalinė Algirdo Šeškaus paroda „Archyvas (Pohulianka). 1975–1983 metų fotografijos ir grafika“. Ši retrospektyvinė paroda vilniečiui menininkui A.Šeškui pirmoji. Jo 1975–1983 m. kūryba skleidėsi Pohuliankoje (J.Basanavičiaus gatvėje), kur jis gyveno, dirbo ir sukaupė parodoje eksponuojamą fotografijų bei grafikos archyvą. Iki šiol autoriaus kūrybinis fenomenas nebuvo tinkamai ištirtas ir pažintas. Jei jums artima senoji fotografija, ateikit.

Kada – penktadienį, 18 val. Kiek – 6 Lt.

„Psilikono teatro“ nuotr./„Psilikono teatro“ Blizgių choras
„Psilikono teatro“ Blizgių choras

Pamenate, keistus, plūduriuojančius objektus ant namo sienos? Tai galėjo būti „Psilikono teatro“ kūrinys. Šis smagią 5-erių metų sukaktį švenčiantis teatras išgarsėjo ne tik savo originalumu, bet ir tuo, kad jis be chirurginio peilio meninio silikono implantais gydo mūsų veidus nepuošiančias liūdesio raukšleles. Nedidelio, bet garbingo jubiliejaus proga „Menų spaustuvėje“ bus parodytas silikoninių lėlių ir gyvos muzikos performansas „Stumbras ant taburetės“.  Simboliška, jog šiuo spektakliu „Psilikono teatras“ 2007 m. lapkritį pirmąsyk prisistatė publikai. Teatro įkūrėja, dailininkė-grafikė iš Kauno Auksė Petrulienė intrigavo, jog žiūrovai sulauks ir staigmenos – prieš spektaklį visi norintys galės pažaisti neįprastą žaidimą

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 25 Lt.

Jūsų nusiteikimas lengvai arba sunkiai ironiškas? Rinkitės Algio Ramanausko-Greitai  ir grupės „Svastikos sukitės greitai“ (SSG) koncertą, kuris išjudins klubą „Tamsta“. Šių atlikėjų muzikinės interpretacijos visada stebina.  Pergrosim Šalčių šedevrą apie tai, kad „stipriai duodavau per veidą – kaip skauduuuuuu“. Kažko labai naujo iš SSG kūrybos nebus, bet faktas yra tai, kad kiekviename savo koncerte tą pačią dainą atliekam vis skirtingai. Ir, dievaži, tai būna linksmi koncertai“, – publiką viliojo A.Ramanauskas. Įdomu, kaip čia bus?

Kada – penktadienį, 21 val. Kiek – 25 Lt.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Vingio parko estradai gali tikėtis finansavimo per programą „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“.
Vingio parko estrada

Norėdami kuo smarkiausiai pašėlti (jei nebijote „tūso“ parke), šiąnakt keliaukite į Vingio parką, kurio estrada sukvies pramogų ištroškusius į jau 5-ąjį „Blitzkrieg“. Elektroninės muzikos festivalyje pirmąkart Lietuvoje pasirodys žmogus orkestras, talentas, beatbox ritmu pavergęs visą planetą – Beardyman, drum‘n‘bass klausytojų pamėgtas Limewax, laužytų ritmų meistras Bong-Ra, gyvos electro muzikos guru Zero Cash. Žinoma, ne ką prastesnis bus ir Lietuvos atlikėjų frontas. Festivalis įsikurs trijose muzikinėse erdvėse. O kas ir kaip, pamatysi apsilankęs.

Kada – penktadienį nuo 21 val. Kiek – nuo 45 Lt.
 
Netikėti atradimai visai šeimai

Ar žinote, kas tas DNR? Šeštadienį jo diena bus minima Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Didžiojoje auditorijoje (M. K. Čiurlionio g. 21). Maža to, kad ten dalyvaus daug protingų žmonių, bus rodomas filmas „Lietuvio genas“.

Kada – šeštadienį, 11 val. Kiek – nemokamai.

Labai kviečiu jus apsilankyti Plukių žydėjimo šventėje Neries regioniniame parke. Kasmet vilniečių pamėgtame Dūkštų ąžuolyne vykstantis renginys – kuo puikiausia proga pasidžiaugti bundančia pavasarine gamta,  praleisti laiką su šeima ir įkvėpti gryno oro. Šiais metais Plukių žydėjimo šventėje bus akcentuojamos Dūkštų ąžuolyno gamtos vertybės, jo istorija ir legendos.

Lietuvos ornitologų draugijos nuotr./Gandrai lizde
Gandrai lizde

Bus smagu, nes šventės dalyviai turės išskirtinę progą pasiklausyti „folk rock“ muzikos grupės „Žalvarinis“ atliekamų lietuvių liaudies dainų interpretacijų. Norintys dalyvauti Plukių žydėjimo šventėje, pailsėti didingų ąžuolų ir gležnųjų plukių kaimynystėje, turėtų važiuoti  iš Vilniaus Kernavės kryptimi. Šventės vieta – maždaug 1 km už Dūkštų miestelio, Dūkštų ąžuolyne.

Kada – šeštadienį, 13 val. Kiek – nemokamai.

Nutarę nelįsti į gamtą gali apsilankyti (pageidautina su vaikais, nes jiems bus ypač smagu!) Vinco Kudirkos aikštėje, kur ne tik iškils didžiausias gandralizdis Lietuvoje, bet ir vyks smagi „Gandrų šventė“. Vaikai galės dalyvauti smagiuose žaidimuose, rinkimuose, o po to – klausytis jaunųjų dainininkų ir muzikantų pasirodymų.

Kada – šeštadienį, 11 – 18 val. Kiek – nemokamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius