Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Tolimi ir artimi džiaugsmai

Jei ko nors pasiilgote, ateina puikus susitikimų metas – savaitgalis. Jau šįvakar pakvieskite seniai matytą draugą puodeliui arbatos, o gal pakeliaukite su dėmesio pritrūkusiais artimaisiais. Toli ar arti, prie jūros ar po miestą, – nesvarbu. Tik pasirūpinkite geru nusiteikimu.
Koncerto „Benai, plaukiam į Nidą!“ akimirkos
Koncerto „Benai, plaukiam į Nidą!“ akimirkos / Jurgos Andriejauskaitės nuotr.

Vakar miesto širdyje jau nuskambėjo pirmieji 39-ojo tarptautinio folkloro festivalio „Skamba skamba kankliai“ akordai, netilsiantys iki pat sekmadienio. Viena didžiausių pasaulio autentiško folkloro švenčių kviečia ir mažą, ir didelį ne tik išgirsti meistriškai atliekamų sutartinių, bet ir suktis rateliuose, ploti į taktą, šėlti naktišokiuose ir mėgautis šurmuliu bei liaudies amatininkų dirbiniais proginėje mugėje. Artimiausiomis dienomis mieste matysite kaip niekad daug atlikėjų tautiniais drabužiais, pasidžiaukite gražiu festivaliu drauge. Negana to, atvyks svečių ir iš užsienio šalių, iš toliausiai – Afrikoje esančio Senegalo – atvykstantys muzikantai „Lions of Africa“ užburs minią vaizduodami, kaip žmogus įsikūnija į liūtą. Netrūks intrigos! Daugiau informacijos čia.

Vytauto Ulozo nuotr. /Iš jų bus spaudžiamas vynas.
Iš jų spaudžiamas vynas.

Šiandien popiet turite puikią progą pasimėgauti vyno taure, mat Šiuolaikinio meno centre (ŠMC) prasideda jau septintosios „Vyno dienos“. Sau užsiėmimą ras visi norintys paragauti vynų, pasidomėti jų gamyba ir sužinoti apie tai, kaip šis gėrimas derinamas su maistu. Yra džiugių naujienų ir kinomanams – šiemet vėl veiks kino salė, kurioje visą dieną bus rodomi filmai vyno tema. Vyno fiesta prasideda šiandien. Daugiau informacijos čia.

Kada – nuo penktadienio 16 val. Kiek – 40 Lt.

Beje, jei mėgstate ne holivudinį kiną, iki sekmadienio Nacionalinėje dailės galerijoje ir kino centre „Skalvija“ galite išvysti pirmą kartą Lietuvoje pristatomos eksperimentinio Ispanijos kino retrospektyvos „Nuo ekstazės iki euforijos. 50 metų kitokio ispaniško kino“ filmus.

Su gimtadieniu!

Organizatorių nuotr./„Gerai Gerai & Miss Sheep“
„Gerai Gerai & Miss Sheep“

Kas gali būti smagiau už gimtadienius! Nuo jų taip gera pradėti savaitgalio poilsį. Tad pirmiausi sveikinimai keliauja „Gerai Gerai ir Miss Sheep“ duetui, kurie šįvakar „Vasaros terasoje“ ketina švęsti dvigubą šventę.

Žmogus orkestras Gerai Gerai ir dainuojanti panelė Avis visų akivaizdoje užpūs dvi žvakutes ant torto. Tačiau bus ir daugiau džiaugsmo – kolektyvas viešai pristatys itin artėjančiam sezonui tinkamą singlą „Mūsų vasaros naktų sapnai“. Užsikrėskite vasara.

Kada – penktadienį, 20 val. Įėjimas nemokamas.

Jei tik galite sau leisti tolimesnę išvyką, savaitgalį keliaukite į Nidos glėbį. Šis, bene gražiausiais Lietuvos kampelis, bus kaip niekad gyvas – čia vyks ne vienos kartos pamiltas kasmetinis, jubiliejinis, tradicija tapęs Nidos festivalis „Benai, plaukiam į Nidą“. Daugybę atlikėjų ir lankytojų iš visos Lietuvos sutraukiantis nuotaikingas renginys šiemet taip pat švenčia dvigubai – ne tik vasaros sezono atidarymą, bet ir Neringos miesto 50-ties metų jubiliejų. Žvejyba, krepšinis, senos ir naujos dainos, jaukūs vakarai. Kas gali būti geriau.

Butauto Barausko nuotrauka/Benai, plaukiam į Nidą!
Benai, plaukiam į Nidą!

Nuvykus į Nidą norėsis jaunatviškų ir patrakusių linksmybių? Aplankykite ketvirtąjį radijo chuliganų „Radistų“ gimtadienį. Jį „ZIP FM“ gerbėjai renginyje „Radistai Village“ švęs net dvi dienas. Kas vakarą – šokiai bare „Corona Beach Bar“, o šeštadienį nuo vidurdienio galėsite pasigrožėti margaspalvių jėgos aitvarų varžybomis prie Nidos gelbėtojų stoties.

O kas Vilniaus klubuose?

Gerbėjų gretas renkantis „Gorky“ (Pilies g. 34) šįvakar kviečia atiduoti kelnes. „Drabužių praradimo ir atradimo vakarėlyje“ galima tikėtis visko. Čia įvyks Mindaugo Fėjos Jankausko parodos atidarymas, o vėliau jau bus galima keistis apsivilktais rūbais. Beje, žmonėms su ilgomis, languotomis kelnėmis įėjimas nekainuos.

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – 10 Lt.

Girdėjau kalbų, kad Islandijos gatvėje esantis klubas „Opium“ rengia sezono uždarymo vakarėlį. Didelis didžėjų desantas jau rūšiuoja plokšteles ir žada geriausius „atsisveikinimo gabalus“. Bus Vidis, Mario Basanov, Saulty, Bradka, Ruben, Recoco, Loranas Vaitkus ir kiti. Žodžiu, visa minia grojančių vyrų ir net pora moterų, bus karšta.

Kada – penktadienį, 23 val. Kiek – 15 – 20 Lt.

Organizatorių nuotr./Daiva Starinskaitė
Daiva Starinskaitė

Kitas sezono uždarymas tą patį vakarą laukia klube „Tamsta“. Čia gerą nuotaiką garantuos gyvas „A.I.R Funk Orchestra“ ir daugybės „Tamstos“ draugų pasirodymas. Žadama, kad ant scenos bus galima suskaičiuoti net 19 žmonių, gros ir dainuos muzikantai iš tokių grupių kaip „Saulės kliošas“, „Brassbastardz“, „Jing‘a‘ling“, „InSearch“, „Sounds in G“. Atlikėjai žada plačias šypsenas, draugišką aplinką ir daugybę pasaulinių hitų. Žinoma, vakarėlis nerims iki ryto.

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – 15 – 20 Lt.

Pailsėti ir atsikvėpti

Žinutė mamoms – šį šeštadienį, antrąsyk vyks Vystyklų turgus, kuris į Tymo kvartale įsikūrusią mugę  kvies nuo 11 val. O kol suaugusieji žvalgysis, vaikus burtininkai mokės žongliruoti ir pūsti muilo burbulus.

Organizatorių nuotr./Dominicas Milleris
Dominicas Milleris

Šv.Kotrynos bažnyčia sekmadienį pavirs tikra romantikos oaze. Itin meistriškas gitaristas, garsiojo Stingo dainų autorius Dominicas Milleris kartu su grupe čia stebins virtuoziška muzika. Su daugybe pasaulio žvaigždžių bendradarbiavęs kūrėjas žada ypatingą, šiltą atmosferą. Juk neveltui D.Milleris garsėja gebėjimu atrasti kelią net į išrankiausio klausytojo širdį. Pasirodymo metu publika bus palepinta ne tik naujausiomis gitaristo dainomis, bet ir tokiais hitais kaip su Stingu įrašytas „Shape of my heart“.

Kada – sekmadienį, 19 val. Kiek – 54 – 223 Lt

Šiomis dienomis visą Lietuvą apėmusi poetiška nuotaika, juk karaliauja „Poezijos pavasaris“. Pakeliavęs po įvairiausius šalies kampelius festivalis su savo gerbėjais sostinėje atsisveikins sekmadienį. Baigiamasis tarptautinio poezijos festivalio vakaras vyks Vilniaus universiteto M.K.Sarbievijaus kieme (Universiteto g. 3), tad nepraleiskite progos pasimėgauti puikių kūrėjų eilėmis numargintomis valandomis

Kada – sekmadienį, 17 val. Įėjimas nemokamas.

P.S. Privalau iš anksto įspėti – ruoškitės veikliam pirmadieniui. Po darbų laukia net du dideli ir gražūs koncertai. Menų fabrike „Loftas“ viešės kanadietis matematikas, muzikantas, elektroninės muzikos kūrėjas Danielis Victoras Snaithas, geriau pažįstamas Caribou vardu. O „Siemens“ arenoje rinksis visi seno gero roko gerbėjai, kurie čia atsisveikins su karjerą baigiančiais legendiniais vokiečiais „Scorpions“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius