Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Eidrigevičiaus vadovaujamų studentų kūriniai – Lenkijos tragedijai atminti

Tris dienas Vilniaus dailės akademijoje vyko kūrybinės dirbtuvės tema Kostiumas kaip meno objektas/“Tylos minutė“. Lenkijos piliečio, žymaus menininko Stasio Eidrigevičiaus vadovaujami studentai kūrė darbus Lenkijos tragedijai atminti. S.Eidrigevičius taip pat paliko savo pėdsaką-piešinį ant akademijos sienos.
Ekspozicijos darbai
Ekspozicijos darbai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ši idėja į kūrybines dirbtuves pasikviesti žymų menininką kilo kostiumo dizaino katedros vedėjai Jolantai Vazalinskienei. Vedėja akademijos bendradarbiavimą su menininku pavadino „gaiviu gūsiu, padedančiu atsirasti naujiems impulsams“.

„Anksčiau aš S.Eidrigevičiui esu dariusi garbės daktaro togą ir mes taip susidraugavome. Sužinojusi, kad jis kuria kostiumus kino filmams, pasiūliau jam atvykti į akademiją ir pravesti kūrybines dirbtuves. Jis domisi įvairiais menais, menų sinteze, todėl mums buvo labai reikalingas truputį praplėsti akiračiui, kitaip pažiūrėti į kostiumo meną“, – apie idėjos atsiradimą pasakojo J.Vazalinskienė.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Vidmina Stasiulytė
Vidmina Stasiulytė

Pagal pirminį S.Eidrigevičiaus sumanymą penktadienį studentai turėjo pristatyti savo užbaigtus darbus: vakarėjant, podiumu skambant „Requiem“ stiliaus muzikai turėjo žengti gedulo drabužiais vilkinčios manekenės. Tačiau laiko stygius šiuos planus turėjo atidėti.

Kūrybinėse dirbtuvėse dalyvavo 30 studentų, kurie kūrė gedulo drabužius bei japoniško stiliaus skraistes. Pabaigti savo kūrinius studentai planuoja pirmadienį vakare, kada ir bus pristatyta ekspozicija visuomenei. Paroda veiks visą savaitę.

96 popierinių lėktuvėlių instaliaciją sukūrė studentė Vidmina Stasiulytė. Studentė juos sujungė juoda juosta, išrašyta žuvusiųjų vardais. Planuojama, kad ši lėktuvų juosta turėtų susijungti su kostiumu ir tapti jo svarbiausia detale.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Stasys Eidrigevičius
Stasys Eidrigevičius prie savo piešinio

„Šie lėktuvėliai skirti visiems 96 žuvusiems žmonėms, kiekvienam išlanksčiau po lėktuvėlį. Tai – savotiškas ritualas“, – teigė studentė V.Stasiulytė.

S.Eidrigevičiaus apsilankymo VDA proga buvo nuspręsta paprašyti menininko palikti savo pėdsaką akademijoje. Dailininkas nusprendė pastele sukurti piešinį ant vienos iš dizaino galerijos sienų.

„Šio kūrinio idėja – žmogus nuogas tarp medžiagos gabalų. Kaip tik pritaikyta šitai katedrai“, – tikino S.Eidrigevičius, savo piešinyje užfiksavęs kūrybinio proceso pradžią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius