Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliečių šventinės nuotaikos negadina net ir rudeniškas oras

Šiauliečiai galėtų pamokyti visus, kaip reikia švęsti miesto šventes – šių metų „Šiaulių dienos 777” vyksta visa savaitę.
„Šiaulių dienos 777“
„Šiaulių dienos 777“ / Edvardo Tamošiūno nuotr.
Temos: 1 Šiauliai

Septynetukų magija

Šiais metais Saulės miestas švenčia 777-ąjį miesto gimtadienį. Ta proga mieste vyko daugybė renginių ir akcijų, susijusių su trijų septynetų deriniu. Buvo piešiamas 777 metrų piešinys, pražygiavo teatralizuota eisena „Septynmyliais žingsniais”, vyko koncertas-perfomansas „777 skambančios spalvos”, Šiaulių profesinio rengimo centro studentai iškepė 777 pyragėlius saulės miestui ir dar daugybė kitų renginių.

Neatsitiktinai buvo pasirinkta ir tai, jog miesto šventė truks septynias dienas. Šiaulių dienų organizatoriai nori parodyti, jog šiauliečiai moka švęsti atsakingai, džiaugiasi ir myli savo miestą.

Šventė skirta bendravimui

Šiais metais Šiaulių miesto dienose dalyvių - kaip niekada daug. Virginijus Stonkus, Šiaulių miesto kultūros centro direktorius, teigia, jog šioje šventės tikslas – kad šiauliečiai šventėje dalyvautų ne tik pasyviai, bet kad prisidėtų patys, dalyvautų, įsitrauktų į miesto šventę. 

Vienas svarbiausių šventės tikslų – sukurti tokią aplinką, kurioje kiekvienam būtų malonu, siekiama, kad žmonės kuo daugiau bendrautų. „Norime, kad Šiaulių dienos taptų tokia švente, kai visi šiauliečiai galėtų išeiti į miestą, susitikti, išgerti puodelį kavos ar bokalą alaus, pabendrautų su savo kaimynais“, - pasakoja vienas iš šventės organizatorių V.Stonkus.

„Vilniečiams, panėvežiečiams pasisekė – jų miesto dienos buvo surengtos labai gražiu oru. Mums su oru nelabai pasisekė, tačiau oro juk nepasirinksi ir miesto stogu neuždengsi.“ – teigia V.Stonkus. Tačiau anot organizatoriaus, net ir rudeninės darganos nesugadino šventinės nuotaikos, žmonės taip pat aktyviai dalyvauja visuose miesto šventės renginiuose.

Prieštaringai vertinamas spaliukų ir pionierių žygis Šiaulių bulvaru

Jau pirmąją šventės dieną šiauliečiai pritraukė visos Lietuvos dėmėsį. Pirmadienį teatralizuotoje eisenoje „Gyvoji Šiaulių istorija” buvo siekiama pademonstruoti visus miesto istorijos etapus. Sovietmečio laikotarpį inscenizavo vaikai, persirengę pionierių uniformomis. To pro akis nepraleido Seimo narė Rasa Juknevičienė, savo „Facebook” paskyroje išreiškusi pasipiktinimą, kad Šiaulių miesto valdžia leido rengti tokius dalykus. „Ar Lietuvos miestų gatvėmis galėtų žygiuoti ir hitlerjungendas?”, - klausė R.Juknevičienė.

Patys Šiaulių dienų organizatoriai tokio dėmėsio tam nesuteikia ir teigė čia nieko blogo nematantys – tai tiesiog buvo tam tikro istorijos laikotarpio inscenizavimas.

Miesto šventėje dalyvauja ir svečiai iš užsienio

Šventės organizatoriai šiemet ypatingai džiaugiasi pajausėjusia svečių gausa iš užsienio. 

Daugiausiai svečių atvyksta iš kaimyninės Latvijos. Čia labiausiai svečius traukia Baltų vienybės dienai skirti renginiai. V.Stonkus, teigia labai besidžiaugiantis tokia svečių gausa ir teigia, jog „Latviai – kaip mūsų broliai. Mes juk vos ne viena tauta”.

Šeštadienį, rugsėjo 21d., ypatingas dėmėsys bus skiriamas Baltų vienybės dienai. Šiemet Lietuvoje ji bus minima pirmąjį kartą. Šia švente norima pabrėžti latvių ir lietuvių – dviejų baltų tautų bendradarbiavimą ir draugystę.

Renginiai pagal kiekvieno skonį

Pirmieji Šiaulių dienų renginiai prasidėjo jau ankstų pirmadienio rytą – miestas skambėjo jaunųjų šiauliečių dainomis ir juoku. Ikimokyklinio amžiaus vaikai, mokiniai ir gimnazistai – visi buvo ką nors paruošę miestui. Visą dieną skambėjo dainos, vyko įvairios akcijos, parodų pristatymai, teatralizuotas senosios berniukų gimnazijos atidarymas, sportinės varžybos. Pirmąją dieną užbaigė berniukų choro „Dagilėlis” koncertas.

Antradienį – ketvirtadienį miestiečius ir miesto svečius toliau džiugino renginių įvairovė – koncertai, meniniai performansai, filmų peržiūros, parodų atidarymai, sportiniai renginiai.

Penktadienį, rugsėjo 20d., nuo ryto pėsčiųjų bulvare pradėjo šurmuliuoti ir tradicinė mugė. Taip pat kaip ir kiekvienais metais, Šiaulių centrinėmis gatvėmis pražygiavo eisena, į kurią šiemet įsitraukė ne tik Šiaulių miesto visuomeninės organizacijos bei ugdymo įstaigos, bet ir verslo bei politikos atstovai. O po pėsčiųjų eisenos miestą drebino sirenų bei motorų garsai – vyko motorizuota kolona. Penktadienio vakarą į Prisikėlimo aikštę daugybė miestiečių susirinko paklausyti J.Šeduikytės, G.Gelgoto ir L.Somovo koncerto.

Šeštadienį bei sekmadienį mieste taip pat netruks įvairiausių renginių. Vienas įdomiausių renginių vyks šeštadienio vakare –  pramoginės simfoninės muzikos koncertas „Simfonija Šiauliams” Talkšos ežero pakrantėje. Koncerte dalyvaus Šiaulių simfoninis orkestras, L. Mikalauskas, E. Sašenko, R. Karpis, E. Bavikinas. Koncertą vainikuos įspūdingas fejerverkų šou.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius