Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Sigitas Jakubauskas kviečia į poetinį spektaklį „Krioklys po ledu“ Kaune

Spalio 26 dieną 19 val. Kauno valstybiniame lėlių teatre laukia išskirtinis poezijos ir muzikos vakaras „Krioklys po ledu“, sukurtas pagal Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Antano A. Jonyno poeziją. Šį poetinį muzikinį spektaklį skaitys Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktorius Sigitas Jakubauskas. Kartu su juo spektakliui muzikinį apipavidalinimą suteiks puikūs muzikantai: būgnininkas Gintautas Gascevičius, gitaristas Eligijus Žilinskas ir klavišininkas Gintaras Dzidolikas.
Sigitas Jakubauskas
Sigitas Jakubauskas / Igno Giniočio nuotr.

Pasak spektaklio idėjos autoriaus S.Jakubausko, „A.A.Jonyno kūryba labai artima, melodinga, ritmiška – tiesiog muzikinė poezija. Jonynas plėtoja eilėraštį kaip muzikinę improvizaciją, žaisdamas garsų sąskambiais ir melodingais pakartojimais, pereidamas į kintantį džiazo ir bliuzo ritmą, sukurdamas nepertraukiamo muzikinio bangavimo magiją. Nieko geresnio už A.A.Jonyną neradau. Kai kam tai nuskambės kaip nostalgiškas jaunystės prisiminimas, o kai kam bus gražus atradimas. Tie eilėraščiai yra amžini, kaip būna amžinos dainos, amžina muzika“, – teigia S.Jakubauskas.

Eilėraščių rinktinės „Krioklys po ledu" autorius A.A.Jonynas yra poetas, vertėjas, Lietuvos Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas. Išleido vienuolika eilėraščių rinkinių, parašė pjesę „Cirkas yra cirkas“, kuri pastatyta Vilniaus „Lėlės“ teatre. A.A.Jonynas yra Lietuvos rašytojų sąjungos, Lietuvos PEN centro narys. 2011-aisiais išrinktas Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininku.

Susitikti su aktoriumi Sigitu Jakubausku ir pasiklausyti A.A.Jonyno poezijos – reta, tačiau reali galimybė, todėl geros muzikos ekspertai „Bardai LT“ kviečia nepraleisti progos ir pasimatyti Kauno valstybiniame Lėlių teatre.

Data: 2016 10 26

Pradžia: 19 val.

Vieta: Kauno valstybinis Lėlių teatras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius