Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Simboliniame vienybės bėgime dalyvaus ir Lietuvos prezidentė

Rugpjūčio 22–23 dieną visus Lietuvos, Latvijos ir Estijos gyventojus bus kviečiama prisiminti prieš 20 metų per tris šalis nusidriekusį Baltijos kelią. Bėgime „Širdis plaka Baltijai“ dalyvaus ir valstybių prezidentai.
Baltijos kelias
Baltijos kelias / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Kol kas savo dalyvavimą patvirtino Latvijos prezidentas Valdis Zatleris, pasirinkęs bėgti atkarpa Rygos senamiesčiu ir Tiltu per Dauguvos upę. Vienybės bėgime turėtų pasirodyti ir Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, tačiau smulkesnės detalės kol kas neatskleidžiamos.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Aurimas Vietrinas ir Peteris Apinis
Aurimas Vietrinas ir Peteris Apinis

„Visų mūsų širdys plaka Baltija, o šiame kelyje susijungs į vieną ritmą“, – teigė „Širdis plaka Baltijai“ Lietuvos organizacinio komiteto pirmininkas Aurimas Vietrinas.

Lietuvoje bėgimas prasidės rugpjūčio 22 dieną 18 valandą  Vilniaus Katedros aikštėje. Kitos dienos 12 valandą 27 minutės bėgikai kirs Lietuvos – Latvijos sieną. Juos pasienyje pasveikins Latvijos Seimo pirmininkas Gundaras Daudzė. Norėdami padrąsinti bėgikus Latvijoje juos pasitiks būrys žmonių, kurie perims bėgimo estafetę.

„Pasienyje visus pasitiks ir karinis pučiamasis orkestras, kuris, tikimės, iš Lietuvos pusės atbėgantiesiems įpūs pakilios dvasios“ – tikisi A.Vietrinas.

Organizatoriai tikina, kad esant didžiuliam susidomėjimui, neturėtų atsirasti transporto spūsčių – laikinai bus leidžiama palikti automobilius šalikelėse, į bėgimo vietą vyks specialūs dalyvius vežantys autobusai.

„Visų mūsų širdys plaka Baltija, o šiame kelyje susijungs į vieną ritmą“.Trijų šalių prezidentų globojamame renginyje kol kas vangiausiai į simbolinį bėgimą registruojasi lietuviai – oficialiai užsiregistravusių suskaičiuojama apie šimtą, estų – apie keturis šimtus, o latvių – daugiau nei apie penkis tūkstančius.

„Tikimės, kad Lietuvoje žmonės bus aktyvesni, nei iki šiol. Lietuviai ilgai galvoja, bet jeigu imasi, tada pralenkia visus. Visada taip buvo ir nemanau, kad šįkart bus kitaip“, – įsitikinęs „Širdis plaka Baltijai“ Latvijos organizacinio komiteto pirmininkas Peteris Apinis.

Tikimasi, kad vien Latvijoje šiuo simboliniu bėgimu susidomės 100 tūkstančių dalyvių. „Viena registracija dar nereiškia, kad bėgs vienas žmogus – juk kartu gali bėgti ir visa šeima“, – teigė P.Apinis.

Entuziastingai Latvijoje palaikomame bėgime ketina dalyvauti šios šalies policininkai, kariškiai, krepšinio mokyklų, universitetų studentai.

Kiekvienas kelio kilometras, kuriuo bėgs „Širdis plaka Baltija“ dalyviai, bus specialiai pažymėtas, o internetiniame akcijos tinklapyje kiekvienas bėgikas galės prisiregistruoti norimoje trasos atkarpoje.

„Internetiniame puslapyje galima lengvai rasti ir pasirinkti kilometrą, vietą, kuria norima bėgti. Galbūt žmogui tai bus brangi ar gimta vieta. Tačiau sąvokos „savas“ kilometras nereikia suprasti visiškai tiesiogiai – jei dalyvis negali ilgai bėgti, užteks ir simbolinių kelių metrų, jei yra fiziškai stiprus – galės bėgti ir ne vieną kilometrą“, – tikino A.Vietrinas.

Visą svarbiausią informaciją norintys prisidėti prie šios akcijos gali rasti puslapyje www.baltijoskelias20.lt. Šiame puslapyje technologijų pagalba bus galima stebėti bėgiko, nešančio laišką kitai tautai, kelionę. Kiekvienas vienybės bėgimo dalyvis gaus širdies ritmo matuoklį. Matuokliais gauti duomenys bus surašyti į bendrą Baltijos kardiogramą, o visi norintys galės tiesiogiai stebėti  bėgikų pulsą internetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius