-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Smilgevičiūtė su „Skyle“ koncertu pažymės rudens lygiadienį

Rudens lygiadienis – tai toks metas rudenį, kai Saulė, slinkdama ekliptika (Saulės takas danguje), atsiduria dangaus pusiaujo ir ekliptikos susikirtimo taškuose. Apie rugsėjo 22-23 d. visame Žemės rutulyje dienos ir nakties trukmė tampa vienoda. adės ilgėti...Kaip ir kiekvienas ryškus pokytis gamtoje, taip ir ši diena nuo seno laikoma švente. Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ kviečia kartu praleisti rudens lygiadienį koncerte šeštadienį, rugsėjo 22 d.
A.Smilgevičiūtė savaitgalį rengia koncertus Palangoje
A.Smilgevičiūtė savaitgalį rengia koncertus Palangoje

Metų pradžioje Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ surengė sėkmingą akustinių koncertų turą po Lietuvą, grojo pilnose Šiaulių, Panevėžio, Kauno, Klaipėdos, Alytaus, Marijampolės salėse. Koncertinį turą vainikavo nepamirštamas koncertas Šv.Kotrynos bažnyčioje balandžio mėn. pradžioje.

Jau likus dešimčiai dienų iki koncerto visi bilietai buvo išpirkti, teko atšaukti suplanuotą renginio reklamą ir, žinoma, pagalvoti apie dar vieną koncertą šioje nepaprastoje koncertinėje erdvėje, kurioje Aistės Smilgevičiūtės balsas ir grupės „Skylė“ bei styginio kvarteto atliekama muzika suskambo ypatingai gražiai. Pilnutėlė Šv.Kotrynos bažnyčios salė ir nuoširdi žiūrovų reakcija, netylantys plojimai, susižavėjimo šūksniai ir tiesiog puikiai praleistas laikas – šią nepaprastą atmosferą norėtųsi dar kartą pakartoti ir į koncertą rugsėjo 22 d. pakviesti visus, kurie tada negalėjo būti kartu.

Programoje skambės dainos iš paskutinio albumo „Povandeninės kronikos“, kūriniai iš albumų „Babilonas“, „Lukiškių pieva“, duetai iš roko operos „Jūratė ir Kastytis“, kitos mažiau girdėtos dainos iš kompozitoriaus Roko Radzevičiaus ir grupės „Skylė“ bagažo. Koncerte bus galima išgirsti keletą visai naujų dainų – tik iš studijos! Viena jų – „Klajūnė“ – vasarą skambėjo keliuose grupės koncertuose ir buvo ypatingai priimta žiūrovų.

Jau septyniolikti metai gyvuojanti grupė yra išleidusi 13 studijinių albumų, kurių dalis yra muzika spektakliams. Grupės variklis – savito braižo kompozitorius Rokas Radzevičius – yra keleto roko operų autorius („Jūratė ir Kastytis“, „Žuviaganys“, „Pranašas“). Prie „Skylės“ prieš dešimtmetį prisijungė Aistė Smilgevičiūtė, atsinešė etninių spalvų, skaidrios energetikos ir moterišką poetinę giją.

Bilietus platina BILIETAI.LT. Daugiau informacijos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius