-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Socialiniuose tinkluose startuoja pilietinė akcija „Ką aš matau“

„Ką aš matau“ – tai pilietinė akcija, kurią organizuoja du mokyklos laikų draugai – Kazimieras Likša ir Simonas Stankus. Akcijos organizatoriai reiškia susirūpinimą dėl augančio visuomenės apatiškumo bei pilietiškumo ir bendruomeniškumo stokos. Jų tikslas – socialinių tinklų pagalba burti glaudesnę bendruomenę.
Kazimieras Likša / Užupis / Asmeninio archyvo nuotr.
Kazimieras Likša / Užupis / Asmeninio archyvo nuotr.

Kazimieras – grupės „Karma“ vokalistas, visuomeniškas žmogus, savo muzikine veikla prisidėjęs prie įvairių iniciatyvų ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. 

Akcijos iniciatoriai skatina kuo didesnį išraiškų spektrą. Tai gali būti poezija, trumpametražis filmukai, nuotraukos ar tiesiog komentarai

Simonas – buvęs Lietuvos mokinių parlamento pirmininkas, organizavęs bei dalyvavęs ne vienoje NVO iniciatyvoje, šiuo metu jis – vieno iš Vilniuje veikiančių Rotaract klubų narys. 

Ką aš matau“ iniciatoriai mano, kad daugelio šių problemų priežastis visų pirmą yra atskiro žmogaus apatiškumas jį supančiai aplinkai. Dėl greito gyvenimo tempo žmonės nebeanalizuoja savo asmeninės erdvės, nebesprendžia aktualių kasdieninių problemų, nebekelia bendruomenėms svarbių diskusijų.

Šia akcija Simonas ir Kazimieras siekia paskatinti kuo didesnį skirtingų žmonių ratą pasidalinti tuo, ką jie mato aplink save („Facebook“ bei „Youtube“ kanaluose). Tai yra, kuo jie gyvena, kuo jie tiki, kuo didžiuojasi, kokias problemas įžvelgia, kokius jų sprendimus mato. Paremdami savo idėją, organizatoriai sukūrė pirmą viešąjį pareiškimą ir įkėlė jį į „Youtube“.

VIDEO: Pilietinė akcija "Ką aš matau?"

Organizatoriai teigia, jog nesvarbu, ar mintys, kurias išsakys kiekvienas, prisijungęs prie šios akcijos, bus pozityvios ar negatyvios. Jų pagrindinis siekis – kalbantys žmonės, kurie nebijotų analizuoti to, kas juos supa.

Tokiu būdu tikimąsi socialiniuose tinkluose (ir ne tik) iššaukti konstruktyvias diskusijas, galinčias potencialiai peraugti į konkrečius sprendimus didesnėse ar mažesnėse žmonių bendruomenėse. Be to, akcijos organizatoriai viliasi, kad ši jų sukurta socialinių tinklų platforma padės įvairių iniciatyvų bendraminčiams atrasti vieni kitus.

Simonas Stankus / Asmeninio archyvo nuotr.
Simonas Stankus / Asmeninio archyvo nuotr.

Kokiu būdu žmonės perteiks tai, „ką mato aplink save“? Tai tik vaizduotės klausimas. Akcijos iniciatoriai skatina kuo didesnį išraiškų spektrą. Tai gali būti poezija, trumpametražis filmukai, nuotraukos ar tiesiog komentarai.

Akcija neturi jokių apribojimų – joje kviečiami dalyvauti visi savo ir kitų aplinkai neabejingi žmonės. Ši akcija truks tiek, kiek žmonės patys jaus poreikį pasidalinti savo mintimis ir įžvalgomis su kitais.

Pasidalinti savo įžvalgomis jau galima šiandien, prie savo žinutės „Fecebook“ pridedant tokią simbolių kombinaciją: #asmatau. 

Akcijos iniciatoriai yra tikri – savo aplinką pažinę žmonės geriau įsilies į lokalias bendruomenes, o tos bendruomenės sudarys tvaresnę bei darnesnę Lietuvą.

Platformos aktyvumą galite stebėti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius