-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šokio spektaklio premjera „K.ID“: tavęs laukia vaikiščias

Netikėk! Neatsiduok! Nesirodyk! Ir svarbiausia, niekada nebūk savimi. Pripažinimo purslai trykšta ant kiekvieno trokštančio, kuris bus pasotintas, jei tik mokės žaidimo taisykles. GESH`move pristato: šokio spektaklio premjerą „K.ID“, kuri įvyks lapkričio 14 d. ir 21 d., 19 val., sostinės Menų spaustuvėje.
Šiuolaikinio spektaklio premjera „K.ID“
Šiuolaikinio spektaklio premjera „K.ID“ / K.ID nuotr.

GESH‘move komandos darbas – šiuolaikinis šokio spektaklis „K.ID“, tai tarsi kūrėjo galimybė atskleisti savo santykį bei pasvarstymus apie supantį pasaulį ir kiekvieno egzistencija sociume. Idėja, inspiruota Kasperio Hauserio asmenybės, kuri įkvėpė ne vieną kūrėją. Kūrybiniam procesui prasidėjus, kaip dialogui ir atliepčiai su kino filmu „Legenda apie Kasperą Hauserį“, peraugta į identiteto paieškas, Kitokio ir priklusimo miniai reikšmes. Rodos, į akmenį įkalta aukojimo ir atpirkimo istorija nuskamba iš jaunų žmonių kūnų.

Šokio spektaklis „K.ID“ žaisdamas saviironijos paraštėse ima svarstyti kokių dievų rankos mums reikia šiandien? Kaip žinoti, kur link reikia eiti? Ar infantilumas gali išgelbėti pasaulį? Skirtingų patirčių jungiama komanda grįžta prie žmogaus pradžių pradžios – žaidimu pažinti supantį pasaulį, pagrindiniu ir vieninteliu įrankiu teturint savo kūną (šokėjai Greta Grinevičiūtė, Sigita Juraškaitė, Telman Ragimov, Indrė Lencevičiūtė, režisierė Gabrielė Jaugelytė ir choreografė – Erika Vizbaraitė).

K.ID nuotr./Šiuolaikinio spektaklio premjera „K.ID“
K.ID nuotr./Šiuolaikinio spektaklio premjera „K.ID“

Nes visuomenės struktūra saugi tik tol, kol joje neįsivyrauja tikroji anarchija. Simuliakrai jai nebaisūs.

Visuomenė, kuri gyvena pagal nu(si)statytas normas, egzistuojanti darbas – namai – darbas alegoriniame rate, sudrumsčiama neatpažinto objekto pasirodymu. To, kuris nieko negeidžia, o tik šoka pagal savo dvasios muziką, nepasiduodamas bandos vilionėms. Ne dėl to, kad jis maištininkas, o tik todėl, jog socialiniai žaidimai ne jo „smėlio dėžė“. Vis dėlto, tai, kad naujokas nemato minios, nereiškia, jog ir ši akla nepažįstamojo pasirodymui. „Tokie kaip visi“ susikuria iliuzijas, jog jų pasaulis gali būti pakeistas ir, žinoma, patiems nieko nedarant. Atsakomybė nepriimtinas rodiklis. Žvelgdami į šių dienų apreiškimą gyventojai įgyją aklą, be atodairišką ir absoliutų tikėjimą. Visgi, susikurtas stabas nepateisina lūkesčių, atvykėlis lieka abejingas supančiai aplinkai, it koks svetimkūnis egzistuoja sociumo paribiuose. Visuomenė negali ir nesutinka to leisti. Auka turi būti.

Nes visuomenės struktūra saugi tik tol, kol joje neįsivyrauja tikroji anarchija. Simuliakrai jai nebaisūs.

GESH`move kūrybinę komandą sudaro: choreografė – Erika Vizbaraitė, režisierė Gabrielė Jaugelytė, šokėjai – Greta Grinevičiūtė, Sigita Juraškaitė, Telman Ragimov ir Indrė Lencevičiūtė. Kostiumus kūrė Laura Darbutaitė, muziką – Rita Mačiliūnaitė ir Donatas Tubutis. scenografiją – Lauryna Liepaitė. dramaturgiją – Silvija Čižaitė-Rudokienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius