Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sostinės dienų 2015“ didžioji dovana – muzikos atlikėjų koncertai Katedros aikštėje

Pirmąjį rugsėjo savaitgalį į Vilnių atkeliauja didžioji „Sostinės dienų“ fiesta, kurios laukiamiausiais renginiais yra tapę nemokami pasaulinio garso grupių ir ryškiausių Lietuvos atlikėjų koncertai Katedros aikštėje, sutraukiantys tūkstančius vilniečių ir miesto svečių.
Leono Somovo ir Jazzu koncertas Valdovų rūmuose
Leono Somovo ir Jazzu koncertas Valdovų rūmuose / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Penktadienį, rugsėjo 4 d., prasidedančios fiestos vakaro kulminacija – didžiulę tarptautinę ir Lietuvos publiką užkariavusios danų grupės „When Saints Go Machine“ koncertas Katedros aikštėje

Šeštadienio, rugsėjo 5 d., vakarą čia kraują kaitins uždegančiais muzikiniais šou pagarsėjusi grupė „Kraak&Smaak“ iš Olandijos. Taip pat Katedros aikštėje išvysime populiariausius Lietuvos šiandieninės scenos atlikėjus Leon Somov & Jazzu, Aliną Orlovą, grupę „Garbanotas bosistas“ ir kt. 

„Sostinės dienų 2015“ atidarymo koncerto pagrindinė žvaigždė – grupė  „When Saints Go Machine“ iš Danijos. Abejingų nepaliekančią muziką kuriantys Silas Moldenhawer (mušamieji), Jonas Kenton (klavišiniai, vokalas), Simon Muschinsky (klavišiniai) ir Nikolaj Manuel Vonsild (vokalas) įkūrė šią grupę 2007 metais, o jos skambesyje persipina šokių muzikos, post punk, eksperimentinės elektronikos mišinys ir sveika populiariosios muzikos dozė.

Šios grupės natūralumas ir drąsa pakerėjo ne tik klausytojus, bet ir muzikos kritikus, grupės dainų remiksus kuria tokie žinomi muzikos prodiuseriai kaip Nicolas Jaar, Shlohmo ir kiti.

VIDEO: „When Saints Go Machine“ – „Church And Law “

Rugsėjo 4 d. prieš garsiųjų danų „When Saints Go Machine“ koncertą Katedros aikštėje nuo 21 val. pasirodys viena įdomiausių Lietuvos atlikėjų Alina Orlova su grupe.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Alina Orlova
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Alina Orlova

Rugsėjo 5 d., šeštadienį, Katedros aikštėje vilniečius neabejotinai įkaitins uždegančiais muzikiniais šou pagarsėjusi grupė iš Olandijos labai gardžiu pavadinimu – „Kraak & Smaak“ („Traškūs ir skanūs“). Ši grupė pradžioje buvo sukurta tik kaip vienkartinis, pirmojo albumo „Boogie Angst“ reklaminis projektas.

Energingas funk, disco ir house muzikos mišinys bei galinga rokenrolo dozė paliko publikai tokį neišdildomą įspūdį, jog buvo nuspręsta organizuoti didžiulį turą po Nyderlandus. Netrukus „Kraak & Smaak“ pasirašė kontraktą su Didžiosios Britanijos leidybine kompanija Jalapeno.

Antrasis grupės albumas „Plastic People“ su hitu „Squeeze Me“, pasirodęs 2008 metais, pelnė „Kraak & Smaak“ žaibišką tarptautinį pripažinimą: populiariausias Jungtinės Karalystės šokių muzikos žurnalas „IDJ“ pristatė „Kraak & Smaak drauge su tokiais gigantais kaip „The Chemical Brothers“, „Moby“ ir „The Prodigy“.

VIDEO: Kraak & Smaak - How We Gonna Stop The Time (Monitor 66 Remix) (feat. Stee Downes)

Dar daugiau populiarumo grupei suteikė naujausi albumai „Electric Hustle“ (2011), kuriame yra daugiau originalių, elektronikos persmelktų dainų  ir house, disco ir dar stipresnio elektronikos skambesio persmelktas „Chrome Waves“ (2013). Grupės „Kraak & Smaak“ muzikantai juokauja, kad jų karjera prasidėjo nuo nenugalimo noro kurti šokių muziką ir kelių sėkmingų kūrinių, o per pastaruosius metus išaugo iki populiarių albumų su DJ setais bei gyvais pasirodymais visame pasaulyje, neaplenkiant ir Vilniaus.

Lietuvišką atsaką garsioms užsienio grupėms ruošia ryškiausios šiandienos Lietuvos scenos pažibos grupė „Garbanotas bosistas“.

Lino Mažono nuotr./„Garbanotas Bosistas“
Lino Mažono nuotr./„Garbanotas Bosistas“

Rugsėjo 6 dieną, šeštadienį, Katedros aikštės scenoje išvysime vieną geidžiamiausių Lietuvos muzikinės padangės tandemų – Leon Somov & Jazzu. Šis duetas daug koncertuoja Lietuvoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Belgijoje, Danijoje, Nyderlanduose, Airijoje.

Leonas Somovas yra pripažintas garso inžinierius, prodiuseris, elektroninės muzikos kompozitorius. Šiuo metu dirba su žinomiausiais Lietuvos menininkais, dalyvauja šiuolaikinio meno projektuose, kuria muziką teatro spektakliams.

Justė Arlauskaitė-Jazzu – jausminga atlikėja, drąsi asmenybė, į muzikinę sceną įžengusi nuo 13 metų, kuomet pradėjo dainuoti džiązą. 2005 m. Jazzu sutiko prodiuserį Leoną Somovą ir paniro į elektroninės muzikos džiungles. 2009 metais „Leon Somov ir Jazzu“ laimėjo „Best Baltic Act“  nominaciją prestižiniuose MTV muzikos apdovanojimuose.

VIDEO: Leon Somov & Jazzu - Nieko apie mus

Lietuvos muzikos asociacijos 2011 m. apdovanojimuose M.A.M.A. jie nuominuoti kaip „Geriausia elektroninės muzikos grupė“, 2011 ir 2012 m. Jazzu tapo „Geriausia atlikėja“, o Leonas Somovas „Metų prodiuseriu“. 2013 m „Leon Somov & Jazzu“ laimėjo net 3 M.A.M.A. apdovanojimus – „Geriausios elektroninės muzikos grupės“, „Metų albumo“ ir „Metų grupės“. Šie du kūrėjai puikiai papildo vienas kitą scenoje – Jazzu spinduliuoja jaunatvišką ekspresiją ir emocinį maksimalizmą, kurį atsveria konkretumas ir dermė sklindanti iš perfekcionisto Leono Somovo. Šiuo metu muzikinis jų duetas yra pasiekęs savo kūrybinės veiklos ir populiarumo viršūnę.

Ne tik šie Didieji koncertai Katedros aikštėje, bet ir visi kiti „Sostinės dienų“ renginiai – nemokami.

Daugiau informacijos – čia. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius