-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sostinės padangė mirgėjo nuo antrosios „Vilniaus fejerijos“ (nuotraukos)

Penktadienio vakarą Vilniaus Vingio parke įvyko festivalio „Sostinės dienos“ atidarymo šventė – II tarptautinis festivalis „Vilniaus fejerija 2010“. Šįkart vilniečiams ir miesto svečiams pasirodė pirotechnikų komandos iš Lietuvos, Lenkijos, Prancūzijos ir Rusijos.
Festivalio akimirka
Festivalio akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Festivalio akimirka
Scenoje – grupė „Skamp“

Nors kelias dienas prieš renginį sostinėje vyravo lietingas ir šaltas oras, tačiau publikos tai neišgąsdino ir į renginį žiūrovų susirinko gausiai. Renginio metu pliūptelėjęs lietus greitai liovėsi, leisdamas Vingio parke susirinkusiai miniai netrukdomai mėgautis danguje atsivėrusiu reginiu. Laukdami pirotechnikos komandų pasirodymų, žiūrovai turėjo progą pasiklausyti grupių „Skamp“ ir „Skylės“ su Aiste Smilgevičiūte atliekamos muzikos.

Svečiai iš užsienio „Orion-Art“ (Rusija), „Grom Zbig“ (Lenkija), „Magic Fireworks“ (Prancūzija) pasirodė trijų dalių konkursinėje programoje ir susirungė dėl meistriškiausiųjų vardo.

Pirmiausia svečiai susirungė parodomojoje dalyje ir pagal kankano muziką improvizavo naudodami baltos, raudonos ir mėlynos spalvos pirotechnikos efektus. Antrojoje dalyje šalys turėjo surengti pasirodymus, atspindinčius šalies nacionalinį savitumą, o trečiojoje dalyje demonstravo programą pagal laisvai pasirinktą muziką.

Tradiciškai konkurso laimėtojus rinko komisiją ir žiūrovų balsai trumposiomis žinutėmis. Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad daugiausiai simpatijų susilaukė Lenkijos komanda. Antrieji liko prancūzai, o paskutinė vieta atiteko rusams.

Vakarą vainikavo Lietuvos pirotechnikos ir fejerverkų įmonės „Blikas“ parodomasis fejerverkas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Festivalio akimirka
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Festivalio akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius