Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Stereo Drums“ rengia pirmąjį koncertinį turą Pabaltijo regione

„Stereo Drums“ – kolektyvas, susibūręs 2011 metų liepos mėnesį Leonardo Pilkausko ir Ivars Arutjunjans iniciatyva. Grupė atsirado mėginant sukurti alternatyvios sudėties improvizacinės muzikos ansamblio „Sassy Connections“ variantą koncertui Rygoje.
„Stereo Drums“
„Stereo Drums“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Muzika

„Stereo Drums“ pasirodymas sulaukė didelio publikos palaikymo, dėl šios priežasties lapkričio 20-26 dienomis rengiamas pirmasis koncertinis turas, pristatysiantis grupės muzikinę kūrybą Pabaltijo regione.

Kolektyvas kūrybiškai dirba su netradicine instrumentuote: du būgnininkai – Ivars Arutjunjans ir Kaspars Kurdeko (Latvija), kontrabosistas – Peedu Kass (Estija) ir melodinio instrumento atlikėjas – Leonardas Pilkauskas (Lietuva). Įvairaus pobūdžio originalios kompozicijos bei aranžuotės, įkvėptos nuo polifoninės muzikos ištakų iki šiuolaikinių minimalistinių kompozicijų, sudarančių pagrindą improvizacijoms „Stereo Drums“ padaro analogų neturinčiu muzikiniu reiškiniu Pabaltyje, netelpančiu į jokius konkrečius stilistinius rėmus.

Visgi netradicinis požiūris į perkusinį instrumentą, jį traktuojant ne tik kaip ritminį, bet ir savotiškai subtilią spalvų paletę atskleidžiantį instrumentą leidžia kalbėti apie neakivaizdžias bei netiesiogines parareles su Vladimiro Tarasovo projektais. Juose standartus laužiusio Ganelino Trio narys mėgina atskleisti tikrąją būgnų sonoristiką, solinius būgnų projektus perkeldamas į kitą artistiškumo lygmenį.

M.Urbaitis ir Š.Nakas straipsnyje „Naujoji pominimalistinė muzika Lietuvoje“  pastebi, jog „mūsų dienų naujoji muzika, kaip istorijoje jau ne kartą yra buvę, dažnai perima kitų muzikos stilių idėjas arba sėkmingai pritaiko kai kuriuos jų technologinius principus.” Tokiai, ir „Stereo Drums“ kolektyvo kūrybai būdingai eklektikai, neišvengiamai įtakos turėjo muzikinė aplinka, kurioje muzikantai užaugo su tuo metu intensyviai progresavusia roko stiliaus muzika.

Taigi neakivaizdus kartų pasikeitimas bei jaunųjų atlikėjų iniciatyvumas sukūrė sąlygas netikėtiems muzikiniams sprendimams, bei paskatino muzikantus vienytis įvairiems tarptautiniams projektams. Šiuos, šiuo metu intensyvėjančius procesus, lengvina ir per dvidešimt metų pasikeitusi Pabaltijo regiono kultūra, kuri tapo atviresnė Vakarų pasaulio įtakoms, dar labiau skatinančioms įvairų meninį bendradarbiavimą. Tokio bendradarbiavimo proceso rezultatu gali būti laikomas ir „Stereo Drums“ kolektyvas.

Koncertinės datos lapkričio mėn.:
20 – Sasha Song Jazz Club (Vilnius)
21 – Soul Box (Vilnius)
22 – Menininkų namai (Kaunas)
23 – Piens muzikos klubas (Ryga, Latvija)
24 – Valmiera miesto muzikos klubas (Valmiera, Latvija)
25 – Parnu miesto muzikos klubas (Parnu, Estija)
26 – Dad Cafe (Ryga, Latvija)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius