Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Surengusi koncertą ant stogo, „Fluxus ministerija“ keliasi į Kauną

Šeštadienio vakarą Vilniaus Gedimino prospektas aidėjo nuo muzikos garsų – ant „Fluxus ministerijos“ stogo, po atviru dangumi buvo surengtas atsisveikinimo koncertas. Paaiškėjo, jog šis projektas gyvuos ir toliau – netrukus „Fluxus ministerija“ įsikurs Kaune.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Audriaus Žygavičiaus nuotr.

„Šiandien mūsų ministerijoje paskutinis vakaras. Bet kuriuo atveju – bus linksma ir įdomu. Ministerija užsidaro čia, bet ji turi planų persikelti į Kauną. Kas norės, galės persikelti į Kauną kartu“, – susirinkusiems į paskutinį kultūrinį „Fluxus ministerijos“ vakarą sakė Vilniaus savivaldybės meras Artūras Zuokas.

Audriaus Žygavičiaus nuotr./Koncerto akimirka
A.Zuokas

Mero teigimu, šiuo metu jau baigiamos derybos su buvusio Kauno avalynės fabriko „Lituanica“ patalpų savininkais. Būtent ten, kur, A.Zuoko teigimu, yra pati gražiausia miesto panorama ir turėtų persikelti „Fluxus ministerija“. Ji įsikurs senojoje miesto dalyje, prie Kauno pilies, visai šalia Nemuno ir Neries santakos.

„Skirtumas toks, kad čia buvo labai geras pastatas, kuriame buvo vietos studijoms, o ten yra labai daug atvirų vietų performansams, renginiams“, – patikino A.Zuokas.

Renginio metu buvo pristatytas 80 psl. apimties „Fluxus ministerijos“ pusantrų metų veiklos katalogas.

„Fluxus ministerija“ gali pasigirti išauginusi ne vieną jauną menininką bei kolektyvą. Per beveik pusantrų gyvavimo metų laikotarpį menininkai čia galėjo surengti pirmąsias savo autorines parodas, teatro kolektyvai – pasidalinti savo istorijomis, šokių studijos – organizuoti smagius, judesio kupinus vakarus, o tik susikūrusios muzikinės grupės – debiutuoti viešojoje ministerijos scenoje.

Buvusiose Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) patalpose Gedimino prospekte įsikūrusi „Fluxus ministerija“ gyvuos iki lapkričio 1 dienos. Vilniečiai ir miesto svečiai raginami apsilankyti paskutiniuose „Fluxus ministerijos“ renginiuose:

Šeštadienį nuo 21 val. ministerijos 5-ame aukšte prasidės šokių naktis „Kontraversiškas šeštadienis MES KITAIP!“

21 val. „Jazzara“ klube (1 a.) vyks koncertas, skirtas kamerinio orkestro „Ni&Co“ pasirodymui.
21.30 val. „Jazzara“ klube (1 a.) svečių iš JAV – Sean Francis Conway, Daliaus Naujo, Kenny Wollesen ir Jonathon Haffner projekto penktasis vakaras – bendras muzikantų ir dainininkų projektas „Choro naktis“.

VIDEO: Paskutinis koncertas „Fluxus ministerijoje"

VIDEO: Paskutinis koncertas „Fluxus ministerijoje" 2

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius