Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės organizatorės: dalintis gera!

Pasimėgauti Kalėdų kvapais ir užsikrėsti šventine dvasia trečiadienį gundė Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės, kuri lankytojus jau devintą kartą pakvies į Vilniaus rotušę gruodžio 3 dieną, organizatorės. Šiais metais 35 šalių ambasadų ir tarptautinių mokyklų atstovai siūlys šventėms įsigyti skirtingų tautų ir kultūrų suvenyrų ar skanėstų, o už juos sumokėti pinigai bus atiduoti vaikus, motinas ir senelius globojančioms Lietuvos organizacijoms.
Birutė Vizgirdienė, Airijos ambasadorė Filomena Murnaghan ir Nomeda Marčėnaitė
Birutė Vizgirdienė, Airijos ambasadorė Filomena Murnaghan ir Nomeda Marčėnaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Galbūt kam nors kyla klausimas, kodėl Lietuvoje laikinai gyvenančios moterys organizuoja tokią labdaros mugę. Mes jaučiame atsakomybę ir norime rūpintis bendruomenės, kurioje dabar gyvename, silpnesniais nariais. Suprantame, kad valdžia ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse negali  išspręsti visų savo visuomenės problemų. O dalintis – gera, ir nebūtinai prieš Kalėdas“, – kviesdama gruodžio 3 dieną vilniečius ir miesto svečius į Rotušę, sakė Airijos ambasadorė Filomena Murnaghan.

Pirmą kartą Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė, kurią organizuoja Tarptautinė Vilniaus moterų asociacija, surengta 2003 metais.

„Atsimenu, pirmaisiais mugės organizavimo metais prie mūsų prisijungė labai mažai savanorių, o per tuos metus norinčių aukoti savo laiką ir darbą vis daugėjo – dabar jau turime labai daug matančių, kad tai yra naudinga. Per aštuonerius metus mes, savanorės, surinkome daugiau nei 2 milijonus litų nelaimingiems ir sergantiems Lietuvos vaikams, skriaudžiamoms moterims ir seneliams“, – pasiekimais džiaugėsi organizacinio komiteto narė Birutė Vizgirdienė.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės pristatymas.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės pristatymas.

Šiemet prie Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės prisidėjo žmogaus teisių ambasadorė Nomeda Marčėnaitė, pabrėžusi, kad svarbiausias mugės tikslas – ne tik surinkti pinigų jų stokojantiems, bet ir garsiai apie tai kalbėti.

„Kiekviena proga priminti, kad mes turime tokių vaikų, mamyčių, senelių, yra gera ir ja nepasinaudoti būtų „griekas“, – sakė žinoma moteris, aštuonerius metus buvusi „Išsipildymo akcijos“ veidu. – Pinigai yra svarbu, bet ne mažiau svarbu ir šviesti visuomenę, nes joje gajūs visokie mitai. Pavyzdžiui, kartais girdžiu, kad žmonės galvoja, jog vaikų globos namuose kiekvienas vaikas gauna vos ne 2000 litų, kas sukelia net pasipiktinimą. Tai ne visai teisinga – tie pinigėliai paskirstomi atlyginimams, šilumai, vaistams ir kitoms reikmėms, o vaikui per metus užtenka lėšų nupirkti tik vieną apatinių drabužėlių komplektą...“

Šiais metais visos Kalėdų labdaros mugės metu surinktos lėšos atiteks Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Vaikų ligų klinikų Onkohematologijos sektoriui, paramos vaikams centro Vilniuje programai „Big Brothers Big Sisters“, paramos fondui „Jaunimo linija“, Paparčių Šv. Juozapo vaikų globos namams, Vilniaus miesto motinos ir vaiko pensionui, senelių globos namams „Tremtinių namai“, Vilniaus vaikų globos namams „Gilė“ bei Vilniaus Antakalnio vaikų socialinės globos namams.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės pristatymas.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės pristatymas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius