Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinis jaunimo Taize susitikimas Vilniuje

Gegužės 1-3 dienomis Vilniuje vyks tarptautinis jaunimo Taizé susitikimas „Pasitikėjimo piligrimystė Vilniuje“. Tai vienas didžiausių renginių Lietuvos tūkstantmečio ir Vilniaus – Europos kultūros sostinės metais, į kurį žada atvykti per 5 tūkst. jaunuolių iš Lietuvos, aplinkinių Baltijos ir tolimesnių Europos šalių.
Taize renginiai.
Taize renginiai.

Susitikime dalyvaus Taizé bendruomenės prioras brolis Alois, į teminius renginius bus kviečiami dvasininkai, menininkai, rezistentai, visuomenės veikėjai, politikai. Susitikimo idėją sveikina Vilniaus ir visos Lietuvos stačiatikių arkivyskupas Chrizostomas bei Lietuvos liuteronų vyskupas Mindaugas Sabutis, krikščionių bendruomenės ir tautinės bendrijos, praneša Vilniaus miesto savivaldybė.

Bendrų maldų, pokalbių, pietų ir vakarienės vieta taps Vilniaus centras – senamiesčio bažnyčios, Katedros aikštė, Sereikiškių parkas. Tikimasi, kaip jau įprasta Taizé susitikimuose, dauguma svečių apsigyvens vilniečių šeimose.

„Pasitikėjimo piligrimystė Vilniuje“ renginys truks tris dienas. Vilniaus jaunimas pasirengęs atvyksiantiems svečiams pristatyti Lietuvos sostinę kaip įdomų, šiuolaikišką, dvasingą ir svetingą miestą. Savo pagalbą jau pasiūlė 150 vilniečių. Tikimasi sulaukti savanorių iš kitų Lietuvos miestų, artimesnių šalių.

Susitikimą organizuoja Taizé bendruomenė ir Vilniaus arkivyskupijos jaunimo centras. Registruotis kviečiama iki balandžio 10 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius