Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teatras „cezario grupė“ pradeda aštuntąjį sezoną poezijos spektakliu

Jau nuo rugpjūčio 20 dienos galima rinktis bilietus į premjerą „Nutolę toliai“ pagal Pauliaus Širvio poeziją, kuria pradedamas aštuntasis teatro „cezario grupė“ sezonas. Režisierius Cezaris Graužinis poezijos spektakliu „Nutolę toliai“ siekia grąžinti į Lietuvos kultūros erdvę Pauliaus Širvio pasaulį, jo unikalią etiką ir poetiką. Laikmečiu, kai cinizmas virsta vertybe, poeto lyriškas atlapaširdiškumas įgyja sukrečiančios, apvalančios jėgos.
Scena iš spektaklio „Drąsi šalis“
Scena iš spektaklio „Drąsi šalis“ / Julijos Goyd nuotr.

Be šios premjeros, įvyksiančios Vilniuje, Menų spaustuvėje, rugsėjo 3 ir 5 dienomis, ir išankstiniuose rodymuose sulaukusios milžiniškų publikos ir kritikų simpatijų, trupė žada neapleisti ir anksčiau pastatytų, bet žiūrovų iki šiol laukiamų spektaklių: pavyzdžiui, „Viskas arba nieko“, kuris šią vasarą pakviestas į didžiausią pasaulyje šiuolaikinės dramaturgijos festivalį „New Plays from Europe“ Vokietijoje, į kurį patenkama tik rekomendavus įtakingiems dramaturgams ir kuriame Lietuva buvo atstovaujama po keturiolikos metų pertraukos – iki tol jame yra dalyvavę Eimuntas Nekrošius (su spektakliu „Kvadratas“, 1992 m.) ir Rimas Tuminas (spektaklis „Nusišypsok mums, Viešpatie“, 1996 m.).

Pasak režisieriaus, spektakliu „Viskas arba nieko“ siekiama, „kad jį žiūrintis žmogus trumpam iškristų iš konteksto, kad pailsėtų nuo suvokimo inercijos. Kitaip tariant, kad jam „nuneštų stogą“. Į spektaklį ateina vis daugiau jaunų žmonių, pasirengusių tai patirti“.

Kitas spektaklis, kuris bus rodomas ir naujajame sezone, pastatytas pagal vieno originaliausių talentų, šiandien rašančių teatrui – Martino Crimpo drąsiausią, inovatyviausią ir labiausiai vertinamą pjesę „Pasikėsinimai ™“, nagrinėjančią viešųjų ryšių kampanijų temą ir vertinamą už „lietuvių scenoje nebandytą sceninę kino estetiką: tarsi nespalvota dokumentiškai vaidybinė juosta...“. Žiūrovai galės išvysti ir vieną populiariausių grupės spektaklių „Drąsi šalis“, su humoru pasakojantį apie lietuvišką tapatybę ir gyvenimo džiaugsmą. Taip pat „cezario grupė“ toliau vaidins spektakliuose „Užsispyrėlės tramdymas“, „Arabiška naktis“ ir „Bučiuoju, Oskaras“, esančiuose kitų teatrų repertuaruose.

Visgi daugiausia trupės pastangų pareikalaus spektaklis „Nutolę toliai“, kurio premjerai buvo ruošiamasi visą vasarą, vaidinant spektaklį įvairiose aikštelėse. Po premjeros Vilniuje spektaklis keliaus po Lietuvą – aplankys Kauną, Klaipėdą, Rokiškį, Kelmę ir kitus miestus.

Trupė laikosi atvirumo principo ir labai vertina dialogą su publika, todėl kviečia kiekvieną žiūrovą pasidalinti įspūdžiais: parašyti laišką arba pakomentuoti spektaklį „Facebook“ socialiniame tinkle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius