Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trakų pilyje siautės „Apocalyptica“ ir „The Rasmus“

Rugpjūčio 13 d. Trakų pilį sudrebins „Tuborg green rock castle“ festivalis, pretenduojantis tapti kasmetiniu ir tradiciniu. Šiais metais mūsų legendinės pilies sienas drebins visiems puikiai žinomi „The Rasmus“ (Suomija), nepakartojama „Apocalyptica“ (Suomija) bei mūsų tautiečiai „Žas“ ir „Bix“. Penkių valandų trukmės festivalis taps puikia dovana ir geros energijos užtaisu visiems gerbėjams. Tik primename, kad vietų kiekis ribotas!
Grupės „Apocalyptica“ koncertas
Grupės „Apocalyptica“ koncertas / Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr.

„The Rasmus“

Keturių asmenų melodingojo roko grupė susikūrė 1994 metais Suomijoje. Jų debiutinis albumas „Peep“, gimtojoje šalyje greitai tapęs auksiniu, akimirksniu pavertė šešiolikmečius roko žvaigždėmis. Po pirmojo albumo išėjo ne ką prastesnis antrasis – „Playboys“, kuris taip pat tapo auksiniu ir pelnė grupei pirmąjį „Emma“ apdovanojimą (suomiškąjį „Grammy“) bei suteikė galimybę dalintis scena su tokiomis žvaigždėmis kaip „Red Hot Chili Peppers“, „Rancid” ir „Garbage”. Trečiasis albumas „Hell of a Tester“ įrašytas 1999metais, kai prie būgnų sėdo grupės atributikos pardavėjas Aki Hakala.

2001 m. grupė pasirašė sutartį su leidybine kompanija „Playground Music Scandinavia“, išleido keturis diskus (paskutinis „Black Roses“ pasirodė 2008), daug koncertuoja ir dar šiemet žada nustebinti gerbėjus nauju albumu.

„Apocalyptica“

Grupės idėja gimė 90-jų pradžioje, kai Sibelijaus Akademijos Helsinkyje studentai susibūrė į violončelininkų kvartetą, grojantį pačią įvairiausią muziką – nuo J. S. Bacho iki J. Hendrixo. Tačiau Eicca Toppinenas ir trys jo bičiuliai – ištikimi sunkiojo roko gerbėjai – nusprendė pasirinkti tokį repertuarą, kuris būtų mielas jų pačių sieloms.

Toppinenas sukūrė keletą grupių „Metallica”, “Slayer” ir kitų metalo legendų aranžuočių, ir su šiuo repertuaru „Apocalyptica“ pradėjo koncertuoti studentų vakarėliuose.

Netrukus šauniajam ketvertui buvo pasiūlyta pirmoji leidybinė sutartis ir 1996 m. buvo išleistas debiutinis grupės albumas „Plays Metallica by Four Cellos“. Kaip iš gausybės rago pasipylus geroms recenzijoms ir pasiūlymams koncertuoti, „Apocalyptica“ sulaukė tarptautinio pripažinimo ir subūrė didelę savo gerbėjų auditoriją, kurią sudaro sunkiojo metalo gerbėjai ir tuo pačiu akademinės muzikos garbintojai.

1998 m. pasaulio šviesą išvydo antrasis grupės albumas „Inquisition Symphony“, kuriame skamba tokių grupių kaip “Faith No More”, “Pantera” ir “Sepultura” kūriniai. 2000 m. išleistame trečiajame studijiniame albume „Cult“ buvo nutarta visai atsisakyti koverių ir įrašyti tik autorinius grupės kūrinius.

Kartu su sparčiai augančiu populiarumu. 2003 m. buvo išleistas jau ketvirtas albumas „Reflections“ kartu su legendiniu grupės “Slayer” būgnininku Dave’u Lombardo. Eksperimentas su mušamaisiais pavyko ir tuomet grupės sudėtis padidėjo dar vienu nariu – į grupę buvo pakviestas nuolatinis būgnininkas. Penktojo albumo „Apocalyptica“ (2005 m.) įrašuose dalyvavo “HIM” lyderis Ville Valo, “The Rasmus” ir kiti žinomi atlikėjai. Vienas naujausių grupės darbų – 2007 m. išleistas albumas „Worlds Collide“, kurį prodiusavo buvęs “Rammstein” prodiuseris Jacob Hellner, ir kurį dar galima būtų apibūdinti kaip geriausių roko dainų kolekciją.

Bilietų kaina: stovėti – 120 Lt., sėdėti balkone – 200 Lt

Bilietai prekyboje nuo birželio 21d.

Bilietus platina: www.bilietupasaulis.lt
Nuolaidos (taikomos kasose): NE
Durys atidaromos: 18:00 val.
Renginio trukme:  5 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius