Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Traukiniu iš Vilniaus į Trakus atlėkusi vasara pagerino svečių rekordą

Senoji sostinė Trakai praėjusį savaitgalį tapo ir vasaros sostine. Tris dienas vykusi šventė „Trakų vasara 2014“ pritraukė į miestą ir jo apylinkes rekordinį skaičių – apie 100 tūkst. svečių.
Šventės „Trakų vasara 2014“  akimirkos
Šventės „Trakų vasara 2014“ akimirkos / Sigitos Nemeikaitės, Karolinos Narkevič, Donato Babensko nuotr.

Vasarą  į senąją sostinę simboliškai išlydėjo Vilniaus meras Artūras Zuokas, „įsodinęs“ ją ir gausybę svečių į rytinį traukinį, važiuojantį į Trakus. Sausakimšą traukinį atvykusiųjų geležinkelio stotyje pasitiko Trakų rajono savivaldybės meras Vytautas Zalieckas. Beje, bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ šia išskirtine – vasaros atvykimo proga – leido važiuoti į Trakus perpus pigiau.  

Šventę penktadienio pavakarę pradėjo visų įmanomų ir neįmanomų vandens transporto priemonių Galvės laivų paradas. Laivams ir žiūrovams iš dangaus mojo lėktuvai ir parasparniai. Sutemus Galvės ežere žėrėjo šviesos, muzikos  ir lazerių spektaklis „Trakų legendos“.

Šeštadienį ir sekmadienį visas miestas virto milžiniška festivalių, koncertų, mugių, sporto varžybų arena po atviru dangumi.

Miesto gatvėmis atvilnijusią šventės dalyvių eiseną Rotušės aikštėje  prie Šv. Nepomuko koplytstulpio pasveikino meras V. Zalieckas, Gruzijos ambasadorė Lietuvoje Khatuna Salukvadzė. Švente, susitikimu Trakuose džiaugėsi ir tarptautinio bendradarbiavimo partnerių iš Reinės(Vokietija), Gižycko(Lenkija), Lucko, Ivano-Frankivsko(Ukraina), Gorio, Mchetos(Gruzija) delegacijos.

Trakuose netrūko tradicinių kibinų, tyro oro, įstabios gamtos žalumos, mėlynuojančių ežerų ir buvo nelengva pasinaudoti visomis vasaros gėrybėmis, kurias lyg iš gausybės rago pažėrė šventės rengėjai.

Ūžė Viduramžių šventė Trakų pusiasalio pilyje, XI pučiamųjų instrumentų orkestrų festivalis  „Atataria vamzdžiai“, knygų, tautodailininkų ir amatininkų mugės, tarptautinis vaikų futbolo turnyras, įvairių rungčių sporto programa, koncertai, pramogos. Buvo į ką paganyti akis vandens sporto mėgėjams – Trakų ežeruose vyko buriuotojų regata „Galvės taurė 2014“  ir Atviras Lietuvos irklavimo čempionatas. Vakare skambėjo  Česlovo Gabalio ir grupės „Pelenai“ atliekamos dainos, nakties dangų nušvietė fejerverkai.    

Šventės „Trakų vasara 2014“  akimirkos. Sigitos Nemeikaitės, Karolinos Narkevič, Donato Babensko nuotr. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius