-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Trupė liūdi“: prasmingos teisybės paieškos

Jauna aktorių komanda, pasivadinusi „trupe liūdi“ atsisveikina su Sauliaus Bareikio režisuotu spektakliu „Išvažiuoju“, su kuriuo pradėjo savo kūrybinį kelią. Patyliukais grauždama nagus ir pro dantis košdama „kokia čia teisybė?“, liūdnų aktorių trupė oriai gedi, jog „Išvažiuoju“ išvažiuoja ir ta proga kviečia į paskutinįkart lapkričio 3d 19val rodomą spektaklį užsukti ne vien dėl solidarumo, bet ir dėl kukliai nuleistos bilieto kainos galvos.
Spektaklis „Stirna“
Spektaklis „Stirna“ / D.Matvejevo nuotr.

Šį šeštadienį, spalio 23d, 19val juodojoje salėje „trupė liūdi“ scenoje kaukšės baltųjų stirnų ir ją besivejančių jaunikaičių žirgų kanopomis. Spektaklis, skirtas jaunimui ir suaugusiems, švelniai parodijuoja spektaklių vaikams žanrą bei autorinių dainų pavidalų leidžia pasinerti į neparodijuotinos vaikystės nostalgiją. Renginio vietoje perkant bilietus į šį spektaklį, taikoma 33,33% nuolaida į išlydimo spektaklio „Išvažiuoju“ atsisveikinimo vakarą.

Jauna aktorių kompanija, žiūrovų akivaizdoje prisistačiusi S.Bareikio režisuotu spektakliu „Išvažiuoju“, o gyvenimą tęsianti jo mokinio Vaido Kublinsko režisuota muzikine drama „Baltoji stirna“, lapkričio mėnesį pristatys poetiškai kategorišką premjerą „Kokia čia teisybė?“. Kokia ji? Henrikas, vadinamas Radausku, o Justinas – Marcinkevičiumi, penketui „trupės liūdi“ aktorių tampa žemėlapiais, vedančiais klaidžiu jaunatviško noro rasti teisybę labirintu. Apsiginklavę ne vien poetų tekstais, bet ryžtu, energija bei gitara ir klepu, „trupė liūdi“ narsiai žygiuoja iš scenos į žiūrovo širdį ir meilę kartu su tiesa atranda ne per skrandį, o širdį ir – liūdną – bet juoką.

Bilietus į spektaklius, vyksiančius Menų spaustuvės juodojoje salėje, platina „Tiketa“ ir renginio vietoje prie durų, dar neatvertų į salę, stovinti liūdno veido mergiotė. Kaip teigia „trupė liūdi“, tiek pastarosios dvi, tiek ir tupė, priima ankstyvas kalėdines dovanas. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius