Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už Arbito Blato kolekcijos atvežimą Lietuva atsiskaitys įpusėjus parodai

Už Lietuvai padovanotos pasaulyje pripažinto dailininko, kilusio iš Lietuvos, Arbito Blato kūrinių kolekcijos atgabenimą iš Jungtinių Valstijų ketinama atsiskaityti praėjus dviem mėnesiams po jos atvežimo ir pusantro mėnesio – po parodos atidarymo.
Nacionalinėje dailės galerijoje – iš Lietuvos kilusio dailininko Arbit Blato darbų kolekcija
Nacionalinėje dailės galerijoje – iš Lietuvos kilusio dailininko Arbit Blato darbų kolekcija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

A.Blato kolekcija Nacionalinėje dailės galerijoje visuomenei pristatyta liepos 1-ąją, ekspozicija dar veiks iki rugsėjo 18-osios.

Trečiadienį Vyriausybė ketina svarstyti Kultūros ministerijos parengtą projektą, pagal kurį iš Privatizavimo fondo už kolekcijos atvežimą būtų numatyti 50 tūkst. litų, už pristatymą visuomenei – 32 tūkst. litų.

Kultūros ministerijos Finansų ir turto valdymo skyriaus vedėja Veronika Virganavičiūtė sako, kad paslaugos skolon, už kurias atsiskaitoma vėliau, – įprastas dalykas.

„Skola yra, daug ką daro skolon. Jei labai paprašysi, duosi garantiją, tai ir atveš žinodamas, kad atsiskaitysi po pusmečio. Ką darysi, pasaulis nesuspėja su sprendimais“, – BNS sakė ji.

„Mano supratimu, normalus atvejis, kai žinai, ką darai, rengi programą. Čia, aišku, Dailės muziejus viską tvarkė, bet reikėjo rasti lėšų, kokiu būdu apmokėti“, – kalbėjo ji.

Pasaulio pripažinimo sulaukusio dailininko A.Blato kūrinių kolekciją Dailės muziejui padovanojo prieš 12 metų mirusio menininko šeima, ji muziejų pasiekė birželio viduryje.

Kolekciją sudaro 340 A.Balto kūrinių: tapybos, skulptūros, grafikos, scenovaizdžių, piešinių. Jie padovanoti iš A.Blato dirbtuvių Niujorke bei Venecijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius