Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdas ir Alma Adamkai Kalėdoms ruošėsi labdaringoje mugėje (nuotraukos)

Jau nuo ryto į Vilniaus rotušę gužėjo Tarptautinės Kalėdų mugės lankytojai, norintys pajusti šventišką dvasią, įsigyti dovanėlių iš įvairių šalių ir tuo pačiu paremti vaikus, neįgaliuosius ar senelius globojančias organizacijas.
Visai dienai Vilniaus rotušė virto tarptautiniu Kalėdų miestu
Visai dienai Vilniaus rotušė virto tarptautiniu Kalėdų miestu / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tradiciškai Tarptautinę Kalėdų labdaros mugę atidarė jos globėja prezidentienė Alma Adamkienė, kuri į karštu vynu, imbieriniais sausainiais ir kitokiais šventiškais kvapais dvelkiančią Vilniaus rotušę atvyko kartu su vyru Valdu Adamkumi.

Pora maloniai bendravo su mugės dalyviais ir noriai domėjosi įvairių užsienio ambasadų siūlomomis gėrybėmis, mielai jų pirko ir taip parėmė mugės idėją. Rusijos ambasados atstovas prie šios šalies stendo stabtelėjusiai A.Adamkienei padovanojo didelę matriošką, kuri per šias Kalėdas papuoš buvusio prezidento šeimos namus.

Labdaros mugėje šiais metais savo šalių tradicijas pristatė daugiau nei 30 šalių, tarp kurių – Lietuva, 4 tarptautinės mokyklos, Maltos Ordinas bei Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos (International Women‘s Association of Vilnius) atstovės.

Gyvai giedant kalėdines giesmes, Vilniau rotušėje lankytojų vis daugėjo. Vienus sudomino aliejus, alyvuogės ar saldumynai iš Graikijos, kiti stojo prie egzotiško Japonijos stendo ir grožėjosi kruopščiai išpuoštais indais. Švedijos ambasados atstovai, kurių iniciatyva ir gimė šį Tarptautinės labdaros mugės idėja, smalsuolius gundė švediškais pyragais, žiemos šventėms skirtais vainikais, o taip pat leido pasigrožėti tautiniais rūbais pasipuošusia ambasadoriene.

Prie Nyderlandų stendo šarmingas brandaus amžiaus pardavėjas kvietė galvoti apie ateitį ir ruoštis pavasariui, siūlydamas įsigyti karališkų narcizų ar tulpių svogūnėlių. Kinijos atstovės leido grožėtis natūralaus šilko šaliais ir perlais, o Indijos stende buvo galima įsigyti natūralių arbatų ir papuošalų.

Pavargusiems nuo vaizdų ir pirkinių, buvo skirtas pirmas Vilniaus rotušės aukštas, kuriame visi lankytojai galėjo paragauti skirtingų pasaulio virtuvių skanėstų, išgerti šiltos arbatos ar karšto vyno ir su kalėdine dvasia keliauti namo. Ruoštis jaukiausioms metų šventėms...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius