-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Vartuose“ atidaroma paroda „ARTscape Lenkija“

Antradienį, rugsėjo 7 d., atidaroma jau trylikta projekto „ARTscape“ paroda, kurioje bus pristatomas šiuolaikinio Lenkijos menininko Rafalo Bujnowskio ir JAV gyvenančio žymaus lietuvių kūrėjo Ray'aus Bartkaus duetas.
„Lamp Black“, 2008 m., aliejus, drobė
„Lamp Black“, 2008 m., aliejus, drobė. / Rafal Bujnowski

Rafalas Bujnowskis – vienas radikaliausių šiuolaikinių Lenkijos tapytojų, kurio kūryba vertinama kaip  puikus tapybos ir konceptualaus meno lydinys. Tapybos drobėse, taip pat video darbuose, objektuose ar meninėse akcijose lenkų kūrėjas tyrinėja menininko bei meno kūrinio funkcionavimą socialinėje erdvėje.

Galerijoje „Vartai“ R.Bujnowskis pristatys naujausią tapybos darbų seriją. Iš pirmo žvilgsnio abstraktūs bei minimalistiniai, iš tiesų, anot menininko, šie darbai įgyvendina tapybos, kaip matomos realybės reprezentacijos/refleksijos, idėją. Įstiklinti monochrominiai peizažai atspindi erdvėje esančius objektus – taip vaizdas tampa daugiasluoksniu.

XX a. paskutiniojo dešimtmečio viduryje išgarsėjęs R.Bujnowskis tapo viena centrinių Lenkijos šiuolaikinio meno figūrų. Kartu su kitais pasaulio meno scenoje dabar puikiai žinomais lenkų kūrėjais Wilhelmu Sasnaliu, Marcinu Maciejowskiu jis buvo kultinės menininkų grupės „Ladnie“ įkūrėjas.

Parodoje „ARTscape Lenkija“ lankytojai išvys ir įspūdingas Ray'aus Bartkaus instaliacijas, kuriomis menininkas nagrinėja civilizacijos, brutalumo, egzistencinių būtinybių ir socialinių normų sąsajas.

Taip pat bus rodomi menininko piešiniai iš ciklo „Accidents“. Šiuos piešinius vienija  schema: atsitiktinė dėmė kairėje lapo pusėje bei tiksli dėmės kopija, atlikta akvarele bei tempera, lapo dešinėje.

Piešėjo talentą Ray'us Barkus puikiai atskleidė prieš dvejus metus „Vartuose“ vykusioje savo parodoje „Klastotės“, kur pristatė kruopščiai akvarele, tempera atliktas įvairių dokumentų, čekių ar etikečių kopijas.

Nuo 1991 m. JAV gyvenančio ir kuriančio menininko iliustracijos puošia žurnalų viršelius, reguliariai spausdinamos tokiuose leidiniuose, kaip „The Wall Street Journal“, „Time“, „Newsweek“, „Harper’s“, „Los Angeles Times“, „Boston Globe“ ir kituose.
„ARTscape“ – tai ilgalaikis tarpdisciplininis projektas, jau antrus metus pristatantis buvusių ir būsimų Europos kultūros sostinių savičiausius šiuolaikinio vaizduojamojo meno, kino ir džiazo atstovus bei jų kūrinius. Galerijos „Vartai“, „Kino Pavasario“ bei Vilniaus džiazo festivalio surengta intensyvi programa supažindins lietuvių publiką su pristatomų šalių meninės pasaulėžiūros ypatumais. Trys skirtingos medijos – vizualinis menas, kinas bei muzika nubrėš aiškias dinamiškų kultūrinių procesų diagramas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius