Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasaros muzikos kelionę pradeda „Galvė Jazz“ fiesta

Devintąjį muzikinį sezoną pradeda džiazo vakarų ciklas „Galvė Jazz“ fiesta. Tai džiazo vakarai Trakuose, plaukiančiame „Galvės“ laive, kuriame koncertuoja garsiausios Lietuvos džiazo žvaigždės ir svečiai iš užsienio. „Galvės Jazz“ fiesta – vienintelis toks džiazo projektas Lietuvoje.
„Veronika ChiChi Quartet“
„Veronika ChiChi Quartet“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Galvės ežeras

Visą vasarą džiazo mylėtojai ne tik leidžiasi į muzikinę kelionę po Galvės ežerą, bet ir gėrisi Trakų pilimis, boluojančiais Užutrakio dvaro rūmais, įstabiu kraštovaizdžiu, skambant muzikai palydi saulę.

Pirmasis koncertas – jau šį šeštadienį, birželio 25 dieną. Sezoną pradeda populiari, subtili ir stilinga džiazo grupė „Veronika ChiChi Quartet“. Tai Veronika Čičinskaitė-Golovanova – vokalas, Dmitrij Golovanov – klavišiniai, Heikko Remmell - kontrabosas,( Estija), Domantas Razmus – mušamieji.

„Veronika ChiChi Quartet“ – tarptautinis projektas, kuriame atlikėjai meistriškai ir žaismingai valdydami savo instrumentus dalinasi su klausytojais savo kūrybinėmis idėjomis, išraiškingai perteikdami jas savo originalia muzikine kalba ir suteikdami joms jaunatvišką energetinį užtaisą.

Kvartetas savo originalioje muzikoje bei spalvingai aranžuotose džiazo standartuose akcentuoja tarpusavio susigrojimą, muzikinį bendravimą ir žada, kad jų muzika suras atgarsį kiekvieno klausytojo širdyje.

Kvarteto programa – tai vientisas muzikinis pasakojimas, kuriame tiek muzika, tiek tekstai tarnauja bendram ansamblio tikslui – priversti klausytoją permąstyti vertybes, pakylėti jį dvasiškai. Naudodami šiuolaikinio džiazo kalbą ir išraiškos priemones, nubraukiančias ribas tarp tradicinio ir moderniojo džiazo, muzikantai užduoda amžinus klausimus apie tikėjimą, žmogiškumą, asmenybės dvasinį tobulėjimą.

Ypač svarbus šio kvarteto skiriamasis bruožas – virtuoziškų vokalo improvizacijų ir instrumentinio pritarimo sąveika.

Džiazo laivas „Galvė“ išplaukia iš Karališkojo sodo prieplaukos (Karaimų g. 57, Trakai) birželio 25 dieną, 19.30 val.

Išsamiau apie Galvės Jazz fiestos projektą – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius