Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vasaros terasa“ grįžta ir atskleidžia liepos mėnesio planus

Po Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos patikrinimo buvo laikinai sustabdyta „Vasaros terasos“ veikla, tačiau Mokytojų namų kiemelis jau vėl grįžta prie darbų ir renginių.
„Vasaros terasa“
„Vasaros terasa“ / T.Lukšio nuotr.

„Vasaros terasa“ yra vieta, be kurios vasaros Vilniuje nebeįsivaizduojamos. Esame atsakingi ir už savo, ir už draugų, ir nuolatinių lankytojų bei miesto svečių gerovę. Po planinio Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos patikrinimo laikinai sustabdėme įmonės veiklą. Tai tik sustiprino mūsų gabų kolektyvą, kurio atsidavimas, patirtis, tikslo ir kokybės siekis leido pašalinti visus trūkumus ir iki pat rudens atverti sunkius Mokytojų namų kiemelio vartus“, – sakė dešimt metų Lietuvoje gyvenantis ispanas ir UAB „Salero“ direktorius Ruben Pellon Martinez.

„Vasaros terasa“ atskleidžia tolimesnius, jau žinomus ir įsidėmėtinus liepos mėnesio kultūros renginius ir koncertus. 

Pirmadieniais čia Minimal.lt gaujos kuruojami įdomios elektronikos mylėtojų susibūrimai ir „Minimal Mondays Live“. Liepos 15-osios vakarą į sceną žengs kauniečiai psichorokeriai „Candee Train”. Amžinų scenos naujokų muzika – tai skoninga džiazo, krautroko, psichodelikos, kartais fank ar net sunkiojo roko elementais inkrustuota žanrų sintezė, pačių muzikantų įvardinama gana radikaliu terminu „loungecore“. Liepos 22-osios vakarą savo pasirodymą gyvai surengs kitas minimalistų svečias, panevėžietis ir „Sutemų“ atstovas Zuluzas. 

Pats metas susiplanuoti ir kitą „gyvą“ šios vasaros ketvirtadienį. Liepos 18-ąją, ketvirtadienį Mokytojų namų kiemelio sienų stiprumą bandys 15 metų gyvuojanti grupė „Skamp“. Tai bus jau šeštasis šią vasarą „Tuborg Liquid Soundtrack“ koncertų serijos renginys. Šioje serijoje rugpjūtį taip pat suplanuoti „The Ball & Chain”, „G&G Sindikatas“, „Biplan“ ir kitų pasiilgtų grupių koncertai.

Kaip visuomet, liepą į „Vasaros terasos“ programą įsilies ir Vilniaus mokytojų namų organizuojami renginiai. „Pasaulio muzika gyvai“ serijoje suplanuoti vienas už kitą geresni koncertai: liepos 24 d. – į sceną žengs vienas geriausių naujosios kartos Čikagos bliuzo muzikantų Eric „Guitar“ Davis ir grupė „Luca Giordano“ iš Italijos, liepos 31 d. – savo pasirodymą surengs šiuolaikinės muzikos pažiba iš Brazilijos Makely Ka su grupe. 

Liepą savo vakarus „Vasaros terasoje“ surengs puikiai pažįstamos ir visų mėgiamos didžėjų komandos: „12 inčų po žeme“, „Souled Summer“, kauniečiai „K.U.B. Collective“, „Discomafia“, „Miestomuzika“ ir „Mondayjazz“.

Ankstyvomis sekmadienių popietėmis tradiciškai ištiks „Blusturgis“, kur prekiautojai siūlo atgaivinti jiems nebereikalingas knygas, drabužius, aksesuarus, žaislus ar įsigyti savo pačių sukurtus ir pagamintus daiktus. Čia sena tampa nauja ir daiktai pasakoja istorijas.

Visi „Vasaros terasos“ organizuojami renginiai – nemokami. Belieka tik ateiti. Kaip ir anksčiau – ir dieną, ir vakare, ir truputį naktį čia jaukiai pabūti kviečia atsinaujinusi kavinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius