-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Velykų išvakarėse surengtame labdaringame aukcione – spalvingi neįgalių vaikų piešiniai

Artėjant Šv. Velykoms, atgimsta ne tik gamta, bet ir kūryba. Antradienį Vilniaus restorane „Neringa“ vyko vaikų su negalia piešinių labdaringas aukcionas, kurį jau aštuntus metus iš eilės rengia Vilniaus Perkūno Rotary klubas.
Reinaldas Vaičiūnas
Vaikų su negalia piešinių labdaringas aukcionas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Aukciono tradiciją pradėjo klubo prezidentas, dailininkas ir skulptorius Tadas Gutauskas. Kasmet jis atrenka geriausius darbelius, kurie įrėminami ir parduodami aukcione.

„Ši šventė daugeliui nėra privaloma. Manau, kad mus čia atvedė gražūs ir kilnūs tikslai. Galbūt simboliška, kad Šv. Velykų išvakarėse norime pasidalinti savo gerumu ir kilnumu. Svarbiausia žinia yra ta, kad turime suteikti vilties jauniems menininkams, kurių pastangos yra didelės ir vaisingos“, – per aukciono atidarymą kalbėjo klubo prezidentas.

„Peržiūrėjau keletą šimtų piešinių, kuriuos atrinkti buvo sunku, nes visi darbai – labai nuoširdūs. Stebuklas yra tai, kad vaikai, kurie sunkiai suvokia realybę, savo emocijas perteikia spalvomis ir linijomis. Manau, kad kiekvienas ras savyje dosnumo įsigyti bent vieną kūrinį. Kiekvienas vaikas gaus bent simbolinę dovaną Šv. Velykų proga“, – tikėjo T.Gutauskas.

Pirmas aukcione parduotas piešinys – spec. darželio „Dobilėlis“ auklėtinių Luko ir Faustos darbas – buvo parduotas už 700 litų.

„Juos abu vienija mokymosi sunkumai dėl sulėtėjusios raidos ir žymūs kalbos sutrikimai. Abu autoriai labai skirtingi: Fausta lieknutė, o Lukas apvalainas. Jie nėra įgudę dailininkai, bet puikiai klijuoja koliažus. Mergaitei šiais metais buvo sunku – ji neteko katytės“, – mažuosius dailininkus pristatė jų auklėtoja Danutė Bagdonienė.

Įgimta glaukoma sergančios ir dešine akimi beveik nematančios šešiametės Dominykos darbas „Mano Murkius“ buvo parduotas už 700 litų, kompleksinę negalią turinčios Ievos piešinys „Paukštelis“ – taip pat įvertintas 700 litų, o spec. darželio „Čiauškutis“ auklėtinės Emilijos kūrinys „Gėlių ir saulės draugystė“ buvo nupirktas už 600 litų. Visų aukcione parduodamų darbų pradinė siūloma kaina buvo 100 litų.

Brangiausias aukciono piešinys – „Vilkašunis“ – buvo įvertintas 1000 litų. Jo autorė – sunkiu alerginiu dermatitu serganti penkiolikmetė Sandra. „Ji labai prieštaringa asmenybė, tačiau šiame paveiksle vyrauja tik dvi spalvos – mėlyna ir pilka“, – pasakojo Sandros auklėtoja Irena Zacharova.

Vaikų su negalia pieainių labdaringas aukcionas.
Vaikų su negalia piešinių labdaringas aukcionas.

Projekto dalyviai yra iš įvairių Vilniaus miesto ugdymo įstaigų ir bendruomenių, dirbančių su fizinę ar protinę negalią turinčiais vaikais. Šiemet aukcionui buvo pateikta 270 darbelių, kuriuos pateikė 14 ugdymo įstaigų, iš kurių aukcionui buvo atrinkti 24 piešiniai. Renginyje dalyvavo ir pedagogai, kurie papasakojo apie piešinių atsiradimą ir jų autorius.

Aukciono metu surinktos lėšos bus skirtos piešinių autoriams paremti ir kitiems klubo paramos projektams įgyvendinti. Vienas jų – klubo įkurta stipendija, skirta paremti jaunuosius ir talentingus menininkus ir mokslo srities atstovus, kurie neturi pinigų išsilavinimui. Tie, kurie negalėjo įsigyti piešinio aukcione, turi galimybę skirti paramą į aukciono fondą. Aukcione surinktos lėšos kasmet skiriasi. 2008 metais, dar prieš krizę, pavyko surinkti daugiau nei 30 tūkst. litų ir tai buvo rekordas – didžiausia per visus metus aukcione surinkta suma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius