-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Viena garsiausių baleto trupių „Moscow City Ballet“ pristatys „Gulbių ežerą“

Gruodžio pabaigoje į Lietuvą atvyks viena garsiausių baleto trupių „Moscow City Ballet“, pristatysianti šventinį klasikinio Piotro Čaikovskio baleto spektaklį „Gulbių ežeras“, teigiam „Makroconcert“ išplatintame pranešime spaudai.
„Gulbių ežeras“
„Gulbių ežeras“ / „Makroconcert“ nuotr.
Temos: 1 Gulbių ežeras

Pasaulinį pripažinimą pelniusi „Moscow City Ballet“ trupė gruodžio pabaigoje surengs net šešis šventinius pasirodymus Utenoje, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Kaune ir Vilniuje.

1988 metais įkurta „Moscow City Ballet“ yra viena sėkmingiausių baleto meistrų trupė pasaulyje, savo šokio precizika ir jausmingumu jau keletą dešimtmečių žavinti tiek išrankius meno ekspertus, tiek pradedančius pažintį su šokio menu žiūrovus. „Moscow City Ballet“ kolektyve – daugiau nei 50 narių, daugelis jų – trupės vadovo Viktoro Smirnovo ir jo žmonos, primabalerinos Liudmilos Narubasenko, mokiniai. Klasikinio baleto mokyklos tradicijas tęsiančios trupės šokėjai yra baigę geriausias Rusijos ir Ukrainos baleto mokyklas.

„Moscow City Ballet“ užkariavo ne tik Rusijos, bet ir viso pasaulio žiūrovų širdis. Per daugiau nei 20 gyvavimo metų „Moscow City Ballet“ gastroliavo Korėjoje, Belgijoje, Egipte, Kipre, Vokietijoje, Olandijoje, Hong Konge, Airijoje, Izraelyje, Japonijoje, Kinijoje, JAV ir daugelyje kitų pasaulio šalių. Nuo 1991 m., kai ši klasikinio šokio meistrų trupė pristatė „Gulbių ežerą“ keliolikoje Didžiosios Britanijos scenų, jie salose praleidžia daugiau laiko negu Maskvoje. „Moscow City Ballet“ vien Didžiojoje Britanijoje surengė daugiau nei 2 tūkst. pasirodymų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius