Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilkijoje – vaikų piešinių šventė

Birželio 1-ąją, 12 val., Kauno rajone, Vilkijoje, įvyks trečioji vaikų ir jaunimo piešinių ant grindinio šventė, skirta Tarptautinei vaikų gynimo dienai. Jos organizatoriai šiemet nutarė prisiminti du skirtingus įvykius – Fukušimos atominės elektrinės tragediją bei Lietuvos menininko Mikalojaus Konstantino Čiurlionio mirties metines.
Vaikų piešinių ant grindinio šventė Vilkijoje rengiama trečią kartą.
Vaikų piešinių ant grindinio šventė Vilkijoje rengiama trečią kartą. / Organizatorių nuotr.

„Visais laikais jautriausi, pažeidžiamiausi buvo vaikai ir jaunimas. Todėl svarbiausia šventės dalis – nuo žemės drebėjimo ir Fukušimos atominės elektrinės tragedijos nukentėjusiųjų, kenčiančių ir visokeriopai šią tragediją išgyvenančių vaikų ir jaunimo moralinis palaikymas“, – idėją pristatė šventės iniciatorius Zigmas Kalesinskas.

Šventės metu vaikai popieriaus lakštuose parašys piešiniais iliustruotus laiškus, kuriuose sudės gražiausius jausmus ir linkėjimus japonams. Po šventės laiškai bus išsiųsti į Japoniją.

Genialaus Lietuvos menininko M.K.Čiurlionio atminimui ir garbei bus skelbiamas specialus piešinių ant grindinio konkursas. Tai – šventės naujovė.

„2011-ieji Lietuvos kultūroje dedikuoti didžiajam lietuvių menininkui, todėl M.K.Čiurlionio tema tegul gyvuoja visur: koncertų ir parodų salėse, mokyklose ir bažnyčiose, namuose ir net ant gatvės grindinio. Dailininko kūrybinė mintis buvo plati, laisva ir nesuvaldoma, kaip ir jo muzikos garsai. Jauni žmonės giliausiai jaučia lietuvių genijaus dvasią, todėl Vilkijos gatvėje ant grindinio bus piešiama skysta kreida, o mintys liesis ir teptukų potėpiai guls laisvai, plačiai, čiurlioniškai“, – kalbėjo organizatorius.

Šventė prasidės Vilkijos šv. Jurgio bažnyčioje (Bažnyčios g. 19) 12 val.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius