-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Vilniaus brodas“ savaitgalį atgims su kernagiška dvasia

Daug kam seniai nebeatrodo juokingas pokštas, kad „mano kaimynai klausosi geros muzikos, nepriklausomai nuo to, nori jie to, ar ne“. Tad gana (čia kreipiamės į teisingos muzikos mylėtojus), leiskite kaimynams pailsėti! Juk jau rugsėjo 25 dieną, šeštadienį, į Vilniaus senamiesčio gatves pakvies muzikinės akcijos „Vilniaus Brodas gyvas“ atlikėjai.
Domantas Razauskas
Domantas Razauskas / Organizatorių nuotr.

Bus galima ne tik pasiklausyti pamėgtų, pasiilgtų dainų, pailsėti nuo kaimynų nesupratingumo, bet ir susitikti bendraminčių bei praturtinti savo istorines to išties ypatingo, laisve ir meile pulsuojančio, laikmečio žinias.

„Vilniaus Brodas gyvas“ siautės Gedimino prospekte nuo 12 iki 20 valandos. Šiais metais pirmą kartą Vilniaus mokytojų namai pasiryžo atgaivinti legendinės Brodo kultūros dvasią. Juk ne paslaptis, kad tuometinis Vilniaus Lenino prospektas kuriančiam bei muzikuojančiam jaunimui buvo pati svarbiausia vieta – kūrybinės saviraiškos erdvė, savotiška opozicija tada vyravusiai ideologijai, oficialiajai kultūrai.

Būtent tuo sunkiu istoriniu laikmečiu susiformavo tokios asmenybės, kaip Vytautas Kernagis, Olegas Zacharenkovas, Algimantas Puipa, Aleksandras Jegorovas ir kiti. Na, o šeštadienio koncerte per Gedimino prospektą nusidrieks dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – Aš“, nacionalinis bardų festivalis „Purpurinis vakaras“, dainuojamosios poezijos festivalis „Saulėtosios naktys“ ir kiti, o prie Lukiškių aikštės įsikurs Vytauto Kernagio fondas.

Dar prieš garsųjį tarptautinį dainuojamosios poezijos festivalį „Tai – Aš“ rengiamoje muzikinėje akcijoje pasirodys būsimojo festivalio dalyviai: Giedrius Arbačiauskas, Šarūnas Černiauskas, Arkadijus Vinokuras, Rugiaveidė, Gediminas Storpirštis, Brodo vaikai – Olegas Zacharenkovas ir kiti, ir, žinoma, Domantas Razauskas. Na, o Vinco Kudirkos aikštėje įsikūrusioje festivalio būstinėje bus galima išsamiau susipažinti su šių meto festivalio svečiais iš užsienio.

Reikšmingas „Vilniaus Brodas gyvas“ fragmentas bus Vytauto Kernagio fondo scena, kurioje koncertuos grupė „Akustinis fotelis“, Dominyka ir Artūras, Avenue Acustic, LMTA džiazo katedros studentai ir kt. Bus išskirtinė galimybė ne tik įsigyti visas Vytauto Kernagio kompaktines plokšteles, bet ir šeštadienį pristatomą naujausią seniausių, Brodo laikais įrašytų, kultinio bardo dainų albumą „Vytautas Kernagis. Pirmieji“.

Taip pat visi norintys galės susipažinti su Vytauto Kernagio kūrybinį kelią įamžinančio suoliuko – paminklo projektu. Pasak vieno iš šio projekto iniciatorių, Vilniaus mokytojų namų projektų vadovo Juozo Žitkausko, būtų labai keista ir nesuprantama, jeigu visas renginys vyktų be tiesioginės kernagiškos dvasios. Juk patį Brodą V. Kernagis labiausiai ir išpopuliarino.

„Vytauto Kernagio fondas, projekto „Vilniaus Brodas gyvas“ metu, organizuoja foto parodą „Pažink Brodą“, kurios tikslas – vieniems priminti, kitus supažindinti su legendinio Brodo užauginta galingų žmonių karta, suteikiant dar aiškesnį šios septintą ir aštuntą dešimtmečiais gyvavusios pagrindinės Vilniaus arterijos vaizdą. Ekspoziciją sudarys dešimt nuotraukų, kuriose – įžymus Lietuvos žmonės, tokie kaip Vytautas Kernagis, Algimantas Puipa, Algimantas Mikutėnas, Izolda Keidošiūtė ir kiti. Visi jie – Vilniaus Brodo vaikai“, – teigė parodą organizuojantis Vytauto Kernagio fondo vadovas Vytautas Kernagis jaunesnysis.

Projekte taip pat pasirodys Anykščiuose rengiamo Nacionalinio bardų festivalio „Purpurinis vakaras“ atlikėjai Gediminas Storpirštis, Kazimieras Jakutis, Samanta Veršelytė, Tomas Pupinis ir kt. Festivalis įsikurs Odminių skverelyje, kur, be muzikantų, bus galima sutikti ir Anykščių raj. savivaldybės atstovų, išsamiau susipažinti su šio rajono turistinėmis įžymybėmis.

Na, o jaunųjų muzikantų išsiilgusius klausytojus pakviesime į Žemaitės skverelį, kuriame įsikurs festivalis „Saulėtosios naktys“, vasarą vykstantis Joniškio rajone. Savo talentą smalsiausiems atskleis Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazijos grupė „S90C“, Rapolas su grupe, Audrius Kliševičius, Gintarė Paulikaitė ir kiti.

„Labai laukiame žmonių, kurie ateitų į prospektą apsirengę 7 – 8 dešimtmečio rūbais: plačiomis kelnėmis, languotais švarkais, gėlėtomis tunikomis, išsitraukę iš spintų gilumos margaspalves skaras. Ne mažiau svarbi aprangos detalė – per petį persimesta kad ir negrojanti magnetola. Na, o jei ji veikia ir dar garsiai – puiku, jums pasitaikė proga nebaudžiamiems patriukšmauti. Pasinaudokite ja!“, – kviečia J. Žitkauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius