-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus centriniame pašte – kosmonautikai skirtos filatelijos kolekcija

Lietuvos paštas tęsia tradiciją supažindinti visuomenę su garsiausiais lietuvių filatelistais ir jų turimomis filatelijos kolekcijomis. Šįkart Vilniaus centriniame pašte eksponuojama vieno žymiausio šalies filatelisto kauniečio Henriko Kebeikio paroda „Lietuviai taip pat siekė pakilti į kosmosą“.
Kosmonautikai skirta filatelijos kolekcija
Kosmonautikai skirta filatelijos kolekcija / Lietuvos pašto nuotr.

„Kosmonautikos tema man įdomi nuo pat pradžios, kai pradėjau kolekcionuoti įvairius filatelinius eksponatus. Jau daugiau nei 40 metų renku pašto ženklus, vokus, atvirukus ir kitą filatelinę produkciją, susijusią su kosmosu, lietuviais kosmose, bendrai kosmonautika. Džiaugiuosi, jog per šį ilgą ekspozicijos rinkimo laiką pavyko sukaupti išties vertingų eksponatų“, – teigė parodos autorius H.Kebeikis.

Kelių šimtų eksponatų filatelijos parodoje lankytojai galės išvysti iš viso pasaulio atkeliavusių pašto ženklų, atvirukų, vokų, nuotraukų, kuriose įamžinta kosmonautikos istorija.

Pasak H.Kebeikio, rinkdamas eksponatus parodai turėjo galimybę asmeniškai susipažinti su lietuvių kilmės kosmonautu, tris kartus į kosmosą kilusiu Aleksejumi Kuraičiu, kurio pavardė po tėvų skyrybų buvo pakeista į motinos – Jelisejevo.

Parodos autorius taip pat džiaugiasi susipažinęs ir su lietuvių kilmės JAV astronautu Karolu „Bo“ Bobko, kuris į kosmosą skrido tris kartus – vieną kartą kaip daugkartinio naudojimo erdvėlaivio „Challenger“ pilotas ir po vieną kartą vadovavo „Discovery“ bei „Atlantis“ įguloms.

Apžiūrėti H.Kebeikio filatelijos parodą „Lietuviai taip pat siekė pakilti į kosmosą“ Vilniaus centriniame pašte galima iki kovo 29 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius