-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus institucijos ruošiasi priimti per 30 tūkst. Dainų šventės svečių

Šiemet Vilnius laukia milžiniško būrio svečių, kurie sugužės į liepos pradžioje prasidėsiančią Dainų šventę. Kad visi dalyviai galėtų mėgautis kiekviena šventės akimirka, rūpinasi ne tik Vilniaus miesto savivaldybė ir šventę organizuojantis Lietuvos liaudies kultūros centras, bet ir valstybės institucijos, atsakingos už maitinimo bei apgyvendinimo saugą – Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba bei Vilniaus visuomenės sveikatos centras.
Dainų diena
Dainų diena / Artūro Moisiejenko nuotr.

Visų šių institucijų atstovai savo veiksmus suderino bei svarbiausius šventės organizavimo klausimus aptarė birželio 13 d. vykusiame pasitarime.  

Šventės organizatorių skaičiavimu, į Vilnių atvyks daugiau nei 17 tūkstančių vaikų ir virš 18 tūkstančių suaugusiųjų iš visos Lietuvos. Tokį didelį būrį svečių pasiryžusios priimti ir apgyvendinti Vilniaus miesto mokyklos, gimnazijos, kolegijos, universitetai – iš viso daugiau kaip 80 ugdymo įstaigų. Kiekvienoje iš jų šventės metu apsigyvens nuo 100 iki 570 dalyvių.

Kad viešnagė šiose mokyklose būtų saugi šventės dalyvių sveikatai, Vilniaus visuomenės sveikatos centras Sveikatos apsaugos ministerijos pavedimu jau pradėjo vertinti, ar visose šiose įstaigose sudarytos pakankamos sąlygos žmonių apgyvendinimui.

Vilniaus visuomenės sveikatos specialistai vertina, ar mokyklų sklypai nušienauti, ar teritorija saugi, ar patalpos, kuriose numatyta apgyvendinti šventės dalyvius, pakankamo ploto, ar bus galimybė jas vėdinti atveriant langus, ar bus sudarytos sąlygos asmens higienai (ar pakankamos galimybės naudotis tualetais, praustuvais, dušais) ir kitos. Šį vertinimą atlikti ir siūlymus Dainų šventės organizatoriams, kaip organizacinėmis priemonėmis pagerinti sąlygas, pateikti planuojama iki birželio pabaigos.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pasirengusi rūpintis Dainų šventės dalyvių maitinimo sauga, o Vilniaus miesto savivaldybė užtikrins infrastruktūros parengimą Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius