Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vilniaus maratono“ lankytojai bus mokomi sveikos gyvensenos

Jau šį savaitgalį Vilniuje prasidės ko gero vienas iš populiariausių sveikatos ir sporto renginių – „Vilniaus maratonas“. Šis maratonas iš buvusiųjų prieš tai turėtų išsiskirti savo mastu.
Tarptautinis Vilniaus maratonas
Tarptautinis Vilniaus maratonas. / BFL/Redo Vilimo nuotr.

Organizatoriai tikisi sulaukti daugiau nei 3 tūkst. entuziastų, pasiryžusių įveikti įvairaus nuotolio maratono distancijas: pradedant 4,2 m nuotoliu, baigiant 42,195 m atstumu. Visi maratono dalyviai ir lankytojai taip pat turės galimybę sulaukti nemokamos asmeniškos mitybos specialisto konsultacijos AXA palapinėje. Taip pat, abi dienas Vilniaus maratono lankytojai bus vaišinami AXA košėmis bei javiniais batonėliais.

„Šio maratono idėja ir tikslas yra kur kas gilesnis, negu kad maratono dalyviai pasiektų finišą. Mūsų ttikslas yra ugdyti visuomenę ir mokinti sveiko gyvenimo būdo, sveikos mitybos. Tiktai tada mes sugebėsime užauginti sveikesnę kartą. Šiems tikslams pasiekti tikrai neužtenka kartą per metus suorganizuoti maratono bėgimą. Pasiekti geriems sportiniams rezulatams reikia ne tik fizinio parisuošimo. Labai svarbų vaidmenį vaidina ir subalansuota mityba, kadangi sportuojančiam organizmui reikia daug energijos. Mūsų mitybos piramidės pagrindą turėtų sudaryti košės ir krakmolas. Šios produktų grupės grupės yra praturtintos ne tik angliavandeniais, proteinais, vitaminais, jose gausu ir mineralų bei skaidulinių medžiagų“, – sakė gydytoja dietologė Akvilė Golumbiauskienė.

Maratono dalyviai, priklausomai nuo savo pajėgumo ir pasiruošimo gali rinktis vieną iš trijų skirtingo nuotolio distancijas: visas maratonas 42, 195 km, pusė maratono– 21,097 km, ir mažasis maratonas– 4,2 km.

AXA palapinę „Vilniaus maratono“ metu galima aplankyti Gedimino prospekte, netoli Dramos teatro. Abi maratono dienas šventės svečiai ir dalyviai, aplankę AXA palapinę turės galimybę nemokamai išgirsti gydytojų dietologų patarimų dėl subalansuotos mitybos bei paragauti natūralių košių ir paskanauti AXA batonėlių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius