-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus planetariume vyks bardų vakaras

Penktadienį 19 val. „Bardai tarp žvaigždžių“ koncertų ciklą papildys du kūrėjai, etninės ir autorinės muzikos puoselėtojai, kurių stilius bei muzikinis braižas yra saviti ir tuo pačiu atpažįstami kiekvienam, kas prisimena Lietuvos atgimimo laikotarpį ir nėra abejingi lietuvių kalbos tarmių grožiui. Tiek Vytautas Babravičius, tiek ir Algirdas Svidinskas paskutiniu metu itin retai rengia autorinius pasirodymus, tad tai puiki proga išgirsti abu atlikėjus išskirtinėje aplinkoje.
Henrikas Balandis
Henrikas Balandis / Organizatorių nuotr.

Vytautas Babravičius – kūrinių autorius, vokalistas ir gitaristas, turintis sceninį vardą – Simas. Kaip pats prisipažįsta, šį pasiskolinęs iš Simno miestelio pavadinimo.  Simo dainos anksčiau neretai prieštaraudavo visuotinei ideologijai, bet ir dabar … jos prieštarauja įsigalėjusiai globalizacijai.

V.Babravičius-Simas koncertuoja jau daugiau nei keturiasdešimt metų. Gastroliavo JAV, Kanadoje, Australijoje, Afrikoje, Naujojoje Zelandijoje, Suomijoje. Paskutinis oficialus jo autorinis koncertas vyko bene prieš dvidešimt metų…   – „Kodėl taip retai? „Gal nesu produktyvus“, – sako Simas. „Parašau tekstą ir muziką, jungiu į vieną kūrinį. Pats ir atlieku. Tai nelengva. Žinau kiekvieno balsio, atodūsio kainą. Tokia yra bardo muzika“.

Bet gitaros ant vinies kūrėjas nekabina: „Juk yra žiūrovai, klausytojai. Vien dėl to, ką išgirstu iš žmonių, verta gyventi net ir sunkiausiais dešimtmečiais. Pirštų oda nuo grojimo sustorėjo. Bet siela negali užsiauginti kiauto…“ Į planetariumą Simas atvyks su naujiena – dar dažais kvepiančia naująja kompaktine plokštele „Ir sąžinė liepia“.

Dalis dainų – aukštaitiškai

Kitas atlikėjas, pasirodysiantis „po žvaigždėmis“ – tai Algirdas Svidinskas – tikrasis etninės kultūros puoselėtojas ir bardas. Kanklėmis bei gitara grojantis muzikantas didžiąją dalį savo dainų atlieka skambia aukštaitiška tarme. „Nevadinu savęs nei poetu, nei bardu, nei folkloristu. Pagrindinę profesiją gavau gimdamas – būti žmogumi. Jei bent viena iš mano veiklos profesijų aplenks įgimtąją, jausiuos nusikaltęs. Dainose ir poezijoje išlieju tai, kas man aktualu, tai, dėl ko skauda, ar kas kelia džiaugsmą“, – sako A. Svidinskas.

Zarasų rajono Liaudiškių kaime gimęs kūrėjas yra išleidęs savo poezijos rinkinį „Buvau ir būsiu”. Yra įtrauktas į šalies rašytojų sąvadą, išleidęs improvizacijų tradicinėmis kanklėmis kompaktinę plokštelę „Vėlių kankliai“ bei autorinių tarmiškų dainų plokštelę „Kryžkelą“. 

A.Svidinskas – Lietuvos etnokultūros draugijos narys, tarmiškos kūrybos sekcijos iniciatorius. Jis yra ir vienas iš Etnokultūros globos tarybos Aukštaitijos regiono tarybos narių, buvusių tarmių metų iniciatorius.

Abu atlikėjai kviečia visus norinčius atsigręžti į praeitį, pasimėgauti dabartimi ir su viltimi pažvelgti į ateitį – ir visa tai jų kūrybos vakaro „po žvaigždėmis“ metu. Dangaus kūnų stebėjimas įskaičiuotas.

Bilietų kaina: 33 Lt 9,56 € (komisinis mokestis įskaičiuotas)
Bilietus platina BILIETAI LT ir 1 val. iki koncerto pradžios prie salės durų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius