Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniečiai pabodusius drabužius ir aksesuarus prikėlė antram gyvenimui (nuotraukos)

Sostinės prekybos centre „Gedimino 9“ trečiadienio vakarą rinkosi visi, norintys išmainyti, atiduoti arba įsigyti niekur nematytų drabužių, aksesuarų. Renginio „Vartoju prasmingai“ dalyviai įsitikinę, kad geros kokybės, bet nebenešiojami drabužiai gali džiuginti kitą šeimininką.
manodrabužiai.lt renginys „Vartoju prasmingai“.
manodrabužiai.lt renginys "Vartoju prasmingai". / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Milda Mitkutė

Renginį inicijavo internetinės svetainės manodrabuziai.lt nariai, panorę savo drabužiais ir aksesuarais mainytis realioje erdvėje, o taip pat – pamokyti, kaip susikurti originalų aksesuarą ar atnaujinti pabodusio daikto išvaizdą.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./manodrabužiai.lt renginys „Vartoju prasmingai“.
M.Mitkutė

„Norėjome pristatyti savo portalo idėją, skatinančią prasmingiau vartoti. Iš tiesų verta  kaskart apgalvoti prieš perkant naują daiktą, ar jis iš tiesų yra reikalingas“, – teigė metų gimtadienį švenčiančio internetinio puslapio įkūrėja Milda Mitkutė.

Atėjusieji į renginį buvo kviečiami apsilankyti „Mainų spintoje“, iš kurios pasiimti patikusį drabužį buvo galima mainais palikus savo atsineštą.

„Kartą pagalvojau, kiek daug turiu drabužių, kurių nebenešioju, nes pasikeitė mano mąstymas, mano vertybės... Norėjau juos kažkam dovanoti. Pasakiau savo

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./manodrabužiai.lt renginys „Vartoju prasmingai“.
Renginyje buvo siūloma įsigyti originalių rankų darbo papuošalų.

draugui šią idėją ir netrukus sukūrėme internetinį puslapį“, – apie 12 tūkstančių narių vienijančio portalo idėją, vėliau pavirtusią renginiu, pasakojo M.Mitkutė.

Kas vakaro metu neturėjo kuo mainytis, galėjo laiką leisti dalyvaudamas dekupažo pamokėlėje ar gurkšnodamas ekologišką kavą. Panorę paganyti akis ir patuštinti piniginę būriavosi prie prekystalių, kur buvo pardavinėjami originalūs rankų darbo aksesuarai iš stiklo, audinių, medžio ar metalo. Čia netrūko ir senovinių papuošalų, močiučių laikų batelių ar diržų.

Organizatoriai tikisi, kad šis renginys taps tradicija ir vyks bent kartą į metus. M.Mitkutės teigimu, portalo nariai pageidauja, kad renginys būtų surengtas ir kituose šalies miestuose, todėl dabar yra svarstoma ir ši idėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius