Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vilniečius stebino miesto gatvėmis keliaujantis didžiulis ryklys – T.Kensmino darbas

Vilniečiai stebėjosi akimis palydėdami ant automobilio stogo sostinės gatvėmis keliaujantį didžiulį ryklį. Tai – ne žvejybos laimikis, o menininko Tauro Kensmino darbas. Ryklys ir gausybė kitų šiuolaikinio meno eksponatų keliavo į, rodos, menininkams neįprastą erdvę – seną, apleistą advokatų kontorą.
Young Poor Artists Show
Young Poor Artists Show / Young Poor Artists nuotr.

Jogailos gatvėje įsikūręs apleistas advokatų biuras gruodžio 9 dieną taps jau trečiojo menininkų, pasivadinusių „Young Poor Artists“, meno renginio erdve, apjungsiančia net 16 šiuolaikinio meno kūrėjų. Tarp jų – Jaunojo tapytojo prizo 2016 laimėtoja Rosanda Sorakaitė, skulptorius Tauras Kensminas, šokio-performanso menininkė Edita Salonen, skulptorė Viktorija Damerell, veiks Kipro Dubausko, Eglės Razumaitės ir Jono Paleko bendras projektas „Delta“ baras. Renginio muzikinis kuratorius DespoCn Beat Club įkurėjas Vitalijus Vaiper.

Advokatų kontoros patalpos meno ekspozicijai pasirinktos dėl savo netipiškos ir formalios paskirties – idealiai tinkančios šiuolaikiniam menui.

Paklaustas, kodėl renginiui pasirinkta tokia keista vieta, idėjos bendraautorius Stanislovas Marmokas teigė, kad renginio erdvė tarsi griaučiai, kurie aptraukiami nauja oda. „Apjungiame skirtingus dėmenis į šou, kuris pasiektų bet kokį svečią apsilankiusį mūsų „kontoroje“. Pristatome advokatų erdvei nebūdingus menininkus, reiškinius, estetiką ir judesius, pakeičiant Jogailos gatvės kasdienybę. Tai, kad apleista advokatų kontora Vilniaus centre vienai nakčiai reinkarnuosis į meno galeriją, tik sustiprins efektą. Pažadame labai intensyvų šou formatą“, – kalbėjo kūrėjas.

Paklausti, kuo ši paroda ypatinga, menininkai prasitarė, kad tai yra unikalus renginys tiek savo turiniu, tiek ribotomis galimybėmis pamatyti viską dar kartą. „Tai, ką išvysite penktadienį, gerokai peržengia parodos ribas. Nors bus ekponuojamos instaliacijos, skulptūros, fotografija ir tapyba, apsilankiusieji taip pat išvys pasirodymus ir performansus. Tai šou, meno sintezė, kurią pamatyti vilniečiai turės vos kelias dienas“, – pasakojo „Young Poor Artists“ nariai.

„Young Poor Artists Show 2016“ – iniciatyva nepriklausoma nuo institucijos ir vedama intuicijos, atverianti erdves visuomenei ir siūlanti netradicines menines atmosferas ir erdves.

Paroda duris atvers Jogailos g. 11 gruodžio 9 dieną (penktadienį) ir veiks iki gruodžio 13 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius