-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniuje atidaroma Pasaulio spaudos fotografijos darbų paroda

Nuo birželio 7 dienos sostinės Lukiškių aikštėje bus eksponuojami pripažinti Pasaulio spaudos fotografijos darbai.
Fotografijų konkurso "World Press Photo" geriausia nuotrauka pripažinta amerikietės fotografės Jodi Bieber žurnalui "Time" sukrečia
Fotografijų konkurso „World Press Photo“ geriausia nuotrauka pripažinta amerikietės fotografės Jodi Bieber žurnalui „Time“ sukrečia / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Paroda Lietuvoje pristatoma Karališkosios Nyderlandų ambasados pastangomis bendradarbiaujant su Lietuvos Užsienio reikalų ministerija ir Vilniaus miesto savivaldybe. Šiuo įvykiu bus minimas Lietuvos ir Nyderlandų diplomatinių ryšių atkūrimo dvidešimtis. Tuo pačiu vyks Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) rengiama konferencija „Žurnalistų saugumas ESBO regione“. Konferencija įvyks Vilniuje birželio 7-8 dienomis.
Pasaulio spaudos fotografijos darbų konkursas buvo pradėtas rengti Nyderlanduose prieš 56 metus. „World Press Photo“ organizacija yra žinoma kaip didžiausio ir prestižiškiausio kasmetinio pasaulio spaudos fotografijos darbų konkurso organizatorė. Fotografijos, nugalėjusios konkurse, yra surenkamos į keliaujančią parodą, kurią pamato daugiau kaip du milijonai lankytojų 45 pasaulio šalyse.
„World Press Photo“ siekia ne tik skatinti laikytis aukštų profesinių standartų žurnalistinėje fotografijoje, bet taip pat prisidėti prie nesuvaržytos informacijos sklaidos. Drąsūs vyrai ir drąsios moterys, kurie fiksuoja įvykius, formuojančius mūsų šiuolaikinį pasaulį, yra mūsų akys ir jie yra pasiryžę aukotis, kad pasidalintų tuo, ką mato, su mumis. 2008 metų Pasaulio spaudos fotografijos darbų konkurso nugalėtojas Timas Hetheringtonas yra pasakęs, kad jam „vaizdavimo galia yra ne tame, kas vaizduojama, bet tame gebėjime apjungti mus kaip žmones“. Timas Hetheringtonas ir jo kolegos Chrisas Hondrosas bei Antonas Hammerlas buvo nužudyti balandžio mėnesį Libijoje reportažo metu.
Oficialus parodos atidarymas – birželio 6 d. 16.00 val. Lukiškių aikštėje. Parodą atidarys Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis, Nyderlandų ambasadorius Joepas Wijnandas ir Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius