-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje – margaspalvis ir džiugus Atvelykis (nuotraukos)

Sekmadienį Vilniaus mokytojų namų kiemelyje skaisčiai šviečiant saulei šurmuliavo šilta ir jauki kasmetinė Atvelykio mugė – paroda ,,Angelų vaikai – su meile Jums“. Šis renginys buvo jubiliejinis – jau 10-asis, tad linksmybės nerimo iki pat vėlyvos popietės.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nuo ryto Mokytojų namų kiemelį užplūdo daugybė jaunųjų prekeivių ir jų auklėtojų. Tradiciškai mugėje savo rankdarbiais prekiavo Lietuvos specialiųjų ugdymo įstaigų ir pensionatų vaikai. Neslėpdami nekantraus pirkėjų laukimo vaikai džiaugėsi gražiu oru, domėjosi kitų bendraamžių kūriniais. O pažiūrėti išties buvo į ką – nuo mažyčių molinių gėlių, velykinių kiaušinių, nertų servetėlių iki didelių staltiesių, paveikslų ir įspūdingų rankų darbo papuošalų, gėlių žiedų. Pasak renginio dalyvių – mugė jiems didelė šventė, o jai ruoštasi nei daug, nei mažai – nuo gruodžio mėnesio.

Išradingus vaikų darbus ir šventinę nuotaiką papildė ir koncertinė programa. Nuo renginio pradžios skambėjo žinomų atlikėjų dainos, vaikai deklamavo eilėraščius, prisiminė paukščių skleidžiamus garsus, šoko liaudies ratelius, dainavo tautines dainas. Atvelykio renginyje lankėsi daugiausia vilniečių šeimos, o mažieji ypač džiaugėsi, mat atėję ne tik gavo balionų, bet galėjo išsimarginti veidą, piešti kartu su kitais vaikais ir kitaip linksmintis – ridenti margučius, varžytis, kuris stipriausias ir gražiausias.

Mugė vaikams didelė šventė. Jai ruoštasi nuo gruodžio mėnesio.Šventės metu ant scenos lipo dainininkė Veronika Povilionienė, Donata Virbilaitė, įvairūs televizijos projektų dalyviai, populiariosios muzikos studija „Mikrofonas“, teatro „Atviras ratas“ aktoriai. Taip pat pasirodė menų mokyklėlė „Debesėliai“, o magiškąją pasaulio pusę atskleidė Lietuvos iliuzionistų klubas. Pažintimi su etnine Atvelykio dalimi rūpinosi vaikų folkloro ansamblis „Reketukas“, Vilniaus jaunimo folkloro grupė „Spiečius“ ir Loretos Mukaitės – Sungailienės vadovaujamas ansamblis „Virvytė“. Kadangi renginys organizuojamas kartu su Lietuvos Respublikos vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga, jame pasirodė ir Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė, sudalyvavusi gamindama užkandžius jauniesiems šventės lankytojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius