-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniuje – penktasis salsos festivalis

Jau šį ketvirtadienį, gegužės 19 dieną, šokių vakarėliu Vilniaus bare „Prie parlamento“ prasidės Penktasis tarptautinis salsos festivalis, truksiantis iki vėlaus sekmadienio vakaro. Šiemet salsos ir kitų šokių gerbėjams festivalis siūlo 40 pamokų, kurias ves kelios dešimtys šokio meistrų iš užsienio. Be to, kas vakarą skirtingose Vilniaus vietose bus organizuojami vakarėliai su salsos diskžokėjais ir parodomosiomis šokio žvaigždžių programomis.
Salsos festivalis
Salsos festivalis / Aleksandro Kunicko nuotr.

Šokio pamokose bus galima mokytis skirtingų stilių salsos, mambo, bačiatos, kizombos ir zumbos – šiuo metu užsienyje sparčiai populiarėjančios šokio aerobikos. Taip pat vyks bendrosios šokio technikos seminarai. Visos šokio pamokos bus kelių lygių, kad jose galėtų dalyvauti ir pradedantieji šokėjai, ir pažengę atlikėjai.

„Festivalis gimė visų pirma kaip renginys mėgėjams, tokį jį ir norime išlaikyti. Šokis suburia žmones, padeda jiems susidraugauti ir sukuria nepakartojamą atmosferą – tai ir yra mums svarbiausia“, – sakė festivalio sumanytojos seserys Ieva ir Elena Dadurkaitės.

Tradiciškai visos šokio pamokos vyks Lenkų kultūros namuose, čia rengiami ir du didieji šokio vakarai. Dar vienas vakarėlis numatytas klube „Tarantino“.

Ryškiausia penktojo festivalio žvaigždė – niujorkietė Melissa Rosado. Ji yra viena geriausių mambo „On 2“ atlikėjų. Melissa – legendinio mambo šokėjo Eddie Torreso partnerė scenoje, šiuo metu mokanti jo šokio technikos kitus.

Keli šokėjai į Vilniaus salsos festivalį atvažiuoja nebe pirmą kartą. Vienas iš jų – londonietis Super Mario, nuolat keliaujantis po įvairiausius festivalius ir vedantis šokio kursus visame pasaulyje. Trečią kartą Vilniuje viešės paryžietis čia-čia-čia virtuozas Mouaze, kuris daugeliui festivalio dalyvių įsiminė kaip itin išradingas ir lankstus šokių mokytojas. Londone gyvenantis Moe Flex – dar vienas festivalio „senbuvis“. Pasaulinėje salsos scenoje jis garsėja kaip vienas linksmiausių choreografų, dėl to jam prigijo pravardė „plačiausia salsos šypsena“.

Du salsos mokytojai atvyksta iš Olandijos: Brianas van der Kustas ir MamboMike MD. Pirmasis iš jų yra sukaupęs itin solidžią atlikėjo patirtį, mokėsi įvairių stilių – nuo afrikietiškų šokių iki moderniojo šokio. Be kita ko, jis dažnai kviečiamas teisėjauti šokių projektuose televizijoje. Jo kolega MamboMike MD – įvairių salsos stilių meistras, tačiau dažniausiai moko salsos pagal vadinamuosius Los Andželo ir Niujorko stilius.

Šiuos du stilius propaguoja ir vienas iš dviejų festivalio mokytojų lietuvių – Gintas Palionis. Pradėjęs šokti Vilniaus mokykloje „SalsaSisters“, šiuo metu jis gyvena Olandijoje ir yra dažnas svečias įvairiuose salsos festivaliuose Europoje. Lisabonoje gyvenanti Rasa Verseckaitė – dar viena buvusi „SalsaSisters“ auklėtinė. Jai teko domėtis gera dešimčia įvairiausių šokių, o Vilniaus salsos festivalyje ji ves zumbos pamokas.

Tarptautinį Vilniaus salsos festivalį nuo 2007-ųjų kasmet organizuoja Vilniuje įsikūrusi salsos mokykla „SalsaSisters“. Šis festivalis yra vienintelis didelis renginys, pasaulyje pristatantis lietuviškąją salsos kultūrą. Organizatorių vertinimu, šiuo metu Lietuvoje aktyviąją salsos gerbėjų bendruomenę sudaro daugiau kaip tūkstantis šios muzikos ir šokio entuziastų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius