Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje prasidėjęs „Skaitymo festivalis“ kviečia į bibliotekas pažvelgti kitaip

Vilniaus Apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje trečiadienio vakare prasidėjo keturias dienas truksiantis „Skaitymo festivalis“. Nemokamo renginio metu vyks koncertai, paskaitos, susitikimai su autoriais, kūrybinės dirbtuvės ir kitos pramogos.
„Skaitymo festivalio“ atidarymas
„Skaitymo festivalio“ atidarymas / Simonos Toleikytės/15min nuotr.

Antrus metus iš eilės rengiamas festivalis šįkart bus ypač patrauklus jaunimui. „Norime jauniems žmonėms parodyti, kad biblioteka yra labai įvairi. Tai ne tik vieta, kur saugomos knygos, čia galima jaustis labai laisvai: praleisti laisvalaikį, pailsėti, net žaisti“, – pasakojo viena iš „Skaitymo festivalio“ organizatorių Laura Juchnevič.

Privilioti jauniesiems lankytojams renginyje vyks įvairūs koncertai ir literatūriniai spektakliai. Scenoje pasirodys elektroninės muzikos atlikėjai MaNNazZ, indie funk stiliaus grupė Aristokratai, duetas Laiminguo, grupės Silent Blast band ir Pramanai. Uždaryti festivaliui pasirinkta muzikos grupė Liūdni Slibinai.

Skaitymą siekiame parodyti kitaip: kaip dalinimąsi idėjomis ir emocijomis, kitokį bendravimo būdą

Visgi „Skaitymo festivalyje“ pagrindinis dėmesys tenka literatūrai. „Skaitymą siekiame pateikti ne kaip procesą, kai atsiverti knygą, o kaip dalinimąsi idėjomis ir emocijomis, kitokį bendravimo būdą“, – sakė tikrąjį skaitymo malonumą linkinti pajusti L.Juchnevič.

Šiais metais „Skaitymo festivalis“ padalintas į keturias pagrindines erdves. Pirmojoje, Susitikimų erdvėje, lankytojų laukia paskaitos ir susitikimai su rašytojais. Knygos scenoje atliekama dainuojamoji poezija, koncertai, vaidinimai. Literatūrinė vaistinė – erdvė, kurioje pagal skaitytojo nuotaiką rekomenduojama labiausiai tinkanti knyga, o Skaitymo erdvėje lankytojai gali pailsėti ir paskaityti, susipažinti su naujausiomis skaitymo technologijomis.

„Skaitymo festivalio“ partneriai Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga renginyje demonstruos ne vieną netradicinę skaitymo technologiją: garso sintezę, naudojamą skaityti tekstus kompiuteryje, brailio mašinėles, didinamuosius stiklus ir netgi spauzdintuvą, skirtą spauzdinti taktilines, tai yra iškilias, iliustracijas.

Renginio šūkiu išrinkta frazė „Aš žinau, ką skaitei aną vasarą“, nes renginys užbaigs bibliotekų akciją „Vasara su knyga“. Visą vasarą vykusio konkurso „Vasara su knyga“ metu bibliotekos kvietė savo skaitytojus nusifotografuoti ir socialiniuose tinkluose pasidalinti savo sakaitymo momentais, taip parodant, kokias emocijas jiems sukelia skaitymas. Konkursas sulaukė didelio susidomėjimo, grotažyme #vasarasuknyga buvo pažymėtos net 20 tūkstančių nuotraukų. „Skaitymo festivalyje“ suteikiama paskutinė proga sudalyvauti šiame konkurse, o festivalio pabaigoje bus apdovanojami nugalėtojai.

„Skaitymo festivalio“ organizatoriai nepamiršo ir šeimų su vaikais. Mažiausiems bibliotekos lankytojams bus siūlomos kūrybinės dirbtuvės, interaktyvūs žaidimai ir vaidinimai, orientacinės varžybos.

Visa festivalio programa ir daugiau informacijos – interneto svetainėjė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius