-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje – šiuolaikinio šokio seminarai su dėstytojais iš Niujorko ir Amsterdamo

Šiemet Vyčio Jankausko šokio teatro rengiamuose seminaruose – išskirtiniai svečiai iš garsiausių šokio trupių: balandį seminarą Lietuvos šokėjams ves JAV postmodernaus šokio pradininkės Trishos Brown šokio trupės šokėja ir mokytoja Brandi Norton, o gegužę – vienos žymiausių Nyderlandų šokio trupių „anoukvandijk dc“ asistentė Nina Wollny ir šokėja Angie Lau.
Brandi Norton
Brandi Norton. / Julios Cervantes nuotr.

Jau septintus metus organizuodamas Šiuolaikinio šokio seminarų ciklą Vyčio Jankausko šokio teatras siekia supažindinti Lietuvos šiuolaikinio šokio kūrėjus su įvairiomis šokio technikomis ir choreografinėmis idėjomis, nes šioje srityje vis dar jaučiamas informacijos ir kvalifikuotų pedagogų stygius. Šiemet po ilgokų derybų į Lietuvą pavyks atvežti išties svarbias šokio idėjas ir metodus, kurie Lietuvoje dar mažai žinomi.

Seminarų ciklą balandžio 19–22 dieną pradės Trishos Brown šokio technikos ir repertuaro seminaras. Ši JAV choreografė yra viena įtakingiausių XX a. šiuolaikinio šokio asmenybių. Nors ji savo kūrybinę biografiją pradėjo beveik prieš 40 metų, jos šokio samprata ir choreografinės idėjos yra aktualios iki šiol, jos stipriai įtakojo (ir vis dar įtakoja) visą šiuolaikinį šokį. Trishos Brown choreografija išsiskiria itin lengvu, minkštu, geometriškai paprastu judėjimo stiliumi. Siekdama judesių paprastumo, ji itin daug dėmesio skiria žmogaus anatomijai, biomechanikai, bei pasinaudojimu gravitacija, kinetine ir potencine energijomis – ją domina pusiausvyros praradimo momentas ir jo teikiamos galimybės. Seminarą ves Brandi Norton, šokį studijavusi Juilliardo šokio mokykloje Niujorke, vėliau 10 metų šokusi Trishos Brown šokio trupėje, o šiuo metu intensyviai vedanti seminarus visame pasaulyje (į Vilnių atvyksta po seminarų Londone ir Lyono operoje!). Lietuvos šokėjai galės ne tik dalyvauti šokio technikos pamokose, bet taip pat ir mokytis repertuaro – ištraukų iš Trishos Brown šokio spektaklio Set and Reset (muz. Laurie Anderson).

Antrasis seminaras, kuris vyks gegužės 16-–0, – tai intensyvi pažintis su Countertechnique (liet. priešpriešinė technika), kurią per ilgametę praktiką išvystė ir ištobulino choreografė ir šokėja Anouk van Dijk (Nyderlandai). Pagrindinė šios technikos idėja – šokio metu nekuriamas statiškas vertikalus balansas, bet išnaudojant skirtingų kūno dalių priešpriešinį judėjimą trijų dimensijų kryptimis, kuriamas dinamiškas balansas, kurio dėka judėjimas tampa itin platus ir netikėtas. Šį seminarą ves Anouk van Dijk asistentė, šokėja ir mokytoja Nina Wollny bei trupės šokėja Angie Lau, kuri šokio mokėsi Roterdamo šokio akademijoje ir prestižinėje P.A.R.T.S. mokykloje Briuselyje. Angie taip pat yra sertifikuota jogos mokytoja.

Seminaro programoje – technikos pamokos, kūrybinė laboratorija ir joga, kurios tikslas – atstatyti tinkamą kūno struktūrą, atpažinti netinkamus judesio įpročius, kurie ilgainiui gali pažeisti stuburą ar kitas kūno dalis.

Šiuolaikinio šokio seminarų ciklą remia Kultūros rėmimo fondas.

Išsami informacija apie seminarus www.vytisdc.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius