Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje vėl siautėdama „Apocalyptica“ uždainavo! (nuotraukos)

Šią naktį sunkiau užmigs ištikimiausi suomių rokerių „Apocalyptica“ gerbėjai, kurie trečiadienio vakarą kratė rankas, galvas ir plaukus „Utenos“ arenoje, kur po neilgos pertraukos grįžo siautėjančios violončelės. Grupė lietuvaičiams pristatė sėkmės Amerikoje ir Europoje sulaukusį albumą „Worlds Collide“.
Grupė „Apocalyptica" šėlsta scenoje
Grupė „Apokalyptika" šėlsta scenoje. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Labas, Lietuva! Jūs ir vėl gerai praleisite laiką su „Apocalyptica“!" – koncerto pradžioje žadėjo muzikantai.

Nors lietuvaičiai pasiklausyti prievartaujamų violončelių susirinko negausiai – per pusę padalyta „Utenos“ arena nebuvo pilna, – tai nei jiems, nei grupės muzikantams netrukdė šėlti ne ką mažiau nei  praėjusią vasarą Trakų pilyje. Tiesa, šįkart ant galvų nepasipylė atmosferą dar labiau įkaitinantis lietus.

Ant scenos tradiciškai stovėjo Lietuvos publikai jau matytos kėdės-kaukolės, o muzikantai vėl smaginosi kratydami plaukus, kaišiodami liežuvius ir aistringai šėldami su klasikiniais instrumentais. Baladžių gerbėjai taip pat turėjo kada išsitraukti žiebtuvėlius ir paniūniuoti ar padainuoti, akompanuojant žviegiančioms violončelėms.

Tačiau šįkart bent keli kūriniai skambėjo visai kitaip: pasak muzikantų, „nenorėdami būti nuobodūs“, šįkart „Apocalyptica“ atsivežė garsaus alternatyviojo roko kolektyvo „Leningrad Cowboys“ vokalistą Topi Johanssoną. Šis ilgaplaukis sėkmingai įsiliejo į grupę ir atliko tarptautiniais hitais tapusias dainas „I don‘t care“, „I am not Jesus“ ir  kitas.

Muzikantai jau gerai pažįstamą publiką nuolat audrino, o prie scenos susigrūdę grupės gerbėjai lengvai pasidavė šėlionėms. Vienam grupės narių paaiškinus, kad sunkusis rokas gali būti labai smagus, kitas be gailesčio sugriaudėjo būgnais, o ilgaplaukiai kolektyvo muzikantai (kurie labai tiktų plaukų priežiūros priemonių reklamai) vėl liejo prakaitą, plaikstydami plaukus ir maišydami klasiką su sunkiuoju roku. Žiūrovai reagavo aktyviai, todėl salėje buvo galima išvysti daug įsijautusių, užsimerkusių, ekstazę jaučiančių grupės mėgėjų.

„Džiaugiamės, kad nors matėmės ir neseniai, jūsų čia tiek daug susirinko. Mums buvo labai smagu!“ – baigiantis koncertui sakė „Apocalyptica“ vyrai ir pažadėjo neleisti per daug pasiilgti.

Nuotraukas galite pasižiūrėti čia:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius