Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 29

Vilniuje vėl skamba kankliai

Penktadienį, gegužės 29 dieną, Vilniaus rotušės Didžiojoje salėje buvo pagerbti tradicinio tarptautinio folkloro festivalio „Skamba skamba kankliai“ dalyviai ir svečiai. Šventės svečius pasitiko tradicinė kapela (folk. Ansamblis „Nalšia“) ir folkliorinė grupė iš Gervėčių (Baltarusija).
Folkloro festivalis „Skamba skamba kankliai“
Folkloro festivalis „Skamba skamba kankliai“ / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Festivalis visų čia susirinkusių Vilniaus miesto folkloro ansamblių vadovų, festivalio rengėjų ir jų rėmėjų dėka jau seniai yra tapęs vilniečių ir jo svečių laukiama metine autentiškojo folkloro, mūsų ir festivalyje dalyvaujančių užsienio svečių, etninių kultūrų švente, – sveikindamas festivalio dalyvius ir linkėdamas gražios viešnagės sostinėje, sakė Vilniaus mero pavaduotojas Gintautas Babravičius. – Šis festivalis jau nuo pirmųjų savo gyvavimo metų buvo svarbi tautinio identiteto saviraiškos forma, kuri mums ir dabar primena, kad bet kurios nacionalinės kultūros pagrindas – tai iš protėvių paveldėta etninė kultūra.“

G. Babravičius įteikė Padėkos raštus užsienio svečiams – kolektyvui iš Didžiosios Britanijos „Towersey morris“, jaunimo grupei „Knapphändigt“ iš Švedijos ir kolektyvui iš Žaliojo Kyšulio salų „Bawtuquinhas pbs – rythem nd drums os cape-verde“.

Šventės rengėjas – Vilniaus etninės kultūros centras padėkojo miesto folkloro ansambliams, kurių sostinėje yra per 50, už iniciatyvą ir pagalbą, organizuojant šį tradicinį renginį. Šventės rėmėjams buvo įteikti Padėkos raštai.

Jau 37 kartą vykstančiame tarptautiniame folkloro festivalyje dalyvauja per 800 atlikėjų. Baigiamasis renginio koncertas „Dūda buvo Vilniuj“ įvyks gegužės 31 d. (sekmadienį) 19 val. Sereikiškių parke.

Festivalis yra nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ dalis. Šventės programą galima rasti internete www.etno.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius