Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje vyks Pasaulio baltarusių susitikimas

Birželio 29–liepos 1 dienomis vykstantis Pasaulio baltarusių susitikimas Vilniuje siekia vystyti jaunosios baltarusių kartos mąstymą ir įgūdžius, įtraukti baltarusių diasporą į Baltarusijos ateities scenarijų kūrimą bei skatinti patirties jaunajai kartai perdavimą.
Baltarusiai šventė pagonybės laikus menančią šventę
Baltarusiai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai projekto „Baltarusiškas pavasaris Vilniuje: pasaulio baltarusių kultūros, mokslo ir jaunimo atstovų susitikimas“, kurį įgyvendina Rytų Europos studijų centras (RESC), dalis. Projektas finansuojamas Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos lėšomis. Šio projekto tikslas – stiprinti Baltarusijos pilietinę visuomenę ir kultūrinį tapatumą. To siekiama puoselėjant gyventojų sąmoningumą, tautinę tapatybę, jų ryšį su Baltarusijos valstybe, šalies kultūros ir istorijos išmanymą, taip pat Europos Sąjungos ir jos vertybių pažinimą.

„Baltarusiškas pavasaris Vilniuje“ 2015 m. prasidėjo Lietuvos ambasados Minske iniciatyva ir jau antrus metus vyksta Vilniuje, kur suburia Baltarusijos diasporos atstovus.

Šiais metais susitikimas išskirtinis tuo, kad be parodų, susitikimų su žymiais baltarusiais, ekskursijų baltarusių pėdsakais po Vilnių, koncertų su atlikėjais iš Baltarusijos taip pat bus įdomių diskusijų apie bendrą Lietuvos ir Baltarusijos praeitį, Baltarusijos europinį identitetą ir šiuolaikinę kultūrą. Taip pat bus rodomi du nauji baltarusiški filmai „Garažas“ ir „Grafas apelsinuose“.

Šiemet taip pat atgimė nuo 2007 m. Vilniuje vykstantis baltarusių studentų egzilyje suvažiavimas, kurio metu Baltarusijoje ir kitose Europos valstybėse studijuojantys jauni žmonės turi unikalią galimybę susitikti ir drauge padiskutuoti apie savo valstybės dabartį, kurti jos ateities scenarijus, rašoma pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius